Aktiviteetit – Lappi

Lappi tunnetaan talven ihmemaana ja retkeilijän aarreaittana, jonka luontokohteet tarjoavat matkailijoille monia mahdollisuuksia.

Talvisin suosittuja aktiviteetteja ovat hiihto ja laskettelu sekä poro- ja huskyajelut. Kesäisin ja syksyisin tärkeimmät aktiviteeti ovat patikointi ja retkeily. Ympäri vuoden Lapissa järjestetään myös mielenkiintoisia festivaaleja, jotka ovat hyvä syy suunnata pohjoiseen.

Hiihtäjän ja laskettelijan ykköskohteen Lapista tekee lumivarmuus. Parasta hiihto- ja laskettelukautta on maalis-huhtikuu, jolloin kevätaurinko paistaa jo kirkkaasti ja hanget hohtavat valkoisina. Hiihtokausi jatkuu Lapissa aina toukokuulle saakka.

Patikointiin ja retkeilyyn vaihtoehtoja löytyy ympäri Lappia niin aloittelijoille kuin kokeneille eränkävijöille. Parasta patikointiaikaa on heinä–syyskuu.

Ruska kutsuu patikoimaan. Kuva on Pyhä-Luoston kansallispuistosta. (Kuva: Antti Kero)

© Liisa Kuittinen

Tripsteri App Lappi banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Liisa Kuittinen

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva toimittaja ja tekstityöläinen, joka muutti marraskuun lopussa 2014 Sodankylään keskellä syvintä kaamosta. Rakastaa Lapin kirkkaita keväthankia ja valoisia kesäöitä. Tekee päiväretkiä tunturiin ja haaveilee pitkästä vaellusretkestä Kevon kanjoniin. www.liisalapinihmemaassa.fi

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *