Kirjoittajaksi Tripsteriin

Tripsteri on matkaopaskirjoittajien yhteisö. Tällä hetkellä etsimme kirjoittajia, jotka tuntevat kohteensa niin kattavasti, että voivat kirjoittaa siitä nettioppaan. Suurin osa oppaistamme on kaupunkioppaita, mutta oppaiksi käyvät myös kokonaiset maat tai alueet.

Kirjoittajilta edellytetään sujuvaa suomenkielen taitoa ja mielellään aiempaa kirjoittajataustaa. Monet Tripsterin kirjoittajista ovat ammatiltaan toimittajia tai tiedottajia, mutta eivät kaikki. Jos koet itsesi hyväksi kirjoittajaksi, ota rohkeasti yhteyttä.

Testaamme kirjoittajat tekstinäytteellä mahdollisen oppaan pääsivusta. Tutustu siis oppaisiimme, esimerkiksi Tripsterin Berliini-oppaaseen, ja kirjoita mielestäsi hyvä pääsivu näytteeksi. 

Miksi ryhtyä Tripsteri-kirjoittajaksi?

  • Tripsteriin kirjoittamisen etuna on yhteinen, kovaa tahtia kasvava brändi, joka tuo todennäköisesti enemmän lukijoita ja näkyvyyttä kuin jos julkaisisi omin voimin itsenäisen oppaan.
  • Tripsterin ammattikirjoittajat antavat kattavan ohjeistuksen nettioppaan tekemiseen.
  • Tipsteri-kirjailijoiden ei tarvitse huolehtia nettisaitin hallinnoimiseen liittyvistä asioista.
  • Tripsteri hoitaa myös sivuston markkinoinnin ja panostaa somenäkyvyyteen.
  • Tripsteri-kirjoittajilla on mahdollisuus päästä tekemään matkaopaskirjoja, matkasovellusta ja matkailupodcastejä.

Ja tietenkin, Tripsteri-yhteisössä on hauskaa ja innostavaa!

Ei vain nettiopas

Tripsteri ei ole pelkästään nettiopas. Tripsteri julkaisee myös äppi-oppaita, podcasteja ja uutta printtiopassarjaa. Tripsteristä onkin jo kasvanut Suomen monipuolisin matkamedia.

Tripsteri-kirjoittajilla on mahdollisuus päästä julkaisemaan printtioppaita, joista kirjoittajat saavat alan käytännön mukaiset julkaisupalkkiot. Printtioppaat julkaisee Tripsteri-brändin alla ReadMe-kustantamo, joka valitsee aina kulloinkin julkaistavat oppaat.

Kuinka laajoja ovat Tripsteri-oppaat?

Nykyisissä Tripsteri-oppaissa on useita kymmeniä sivuja. Ei kannata kuitenkaan pelästyä! Koko opasta ei tarvitse kirjoittaa kerralla valmiiksi, vaan opasta on tarkoitus laajentaa orgaanisesti ajan kanssa.

Aluksi oppailta edellytetään 10–15 sivun verran tärkeintä sisältöä (pääsivu, usein kysyttyä muutamine alasivuineen, hotellit, nähtävyydet, ravintolat, kahvilat, yöelämä, ostokset). Osa sivuista on pitempiä, osa voi olla varsin lyhyitäkin.

Jos tunnet kohteen hyvin ja olet kokenut kirjoittaja, keskeisimmät sivut syntyvät varsin nopeasti.

Miten Tripsterillä ansaitsee?

Tripsteri ei maksa nettioppaiden kirjoittajille suoraan kirjoituspalkkioita – ainakaan toistaiseksi (tällä hetkellä Tripsterin tulot menevät toiminnan kehittämiseen).

Nettioppaiden kirjoittajat ansaitsevat kumppanuusmarkkinointilinkkien (esimerkiki hotellivinkit ja pääsyliput) tulojen kautta, jotka jaetaan puoliksi kirjoittajien ja Tripsterin kanssa.

Kannattaa varautua siihen, että opas ei alkuun tuota paljon tuloja. Pitkällä aikavälillä oppaat tarjoavat mukavan lisätulonlähteen.

Tuloihin vaikuttaa paljon se, kuinka suosituksi opas muodostuu. Merkittävä osa kävijöistä tulee hakukoneiden (Google) kautta, ja kestää yleensä useita kuukausia ennen kuin kävijämäärät nousevat sellaisiksi, että tuloja alkaa tulla. Ajan kuluessa Googlen tuomat kävijävirrat nousevat ja tulot kasvavat. Luvassa ei siis ole nopeaa rikastumista!

Tripsterin brändi ja kävijämäärät ovat kasvussa, joten tulotkin tulevat jatkossa kasvamaan. Nettioppaan tuottamaa passiivista tuloa voi vuositasolla verrata hyvin kirjarojalteihin. Tripsteri-oppaiden tekijänoikeudet säilyvät tekijöillä, joten voit myydä samoja materiaaleja esimerkiksi lehtiin. 

Lisätulonlähteitä kirjoittajille ovat äppi-oppaat, joiden kirjoittamisesta Tripsteri maksaa erikseen kertakorvauksen, sekä mahdolliset yhteistyöpostaukset, joista sovitaan erikseen. Myös podcastien tekemisestä aletaan maksaa korvausta mainostajien myötä.

Kiinostuitko? Lähetä tekstinäytteesi vastaavalle päätoimittajallemme Siru Vallealalle: siru(a)tripsteri.fi tai kysy lisää: info(a)tripsteri.fi.