Reykjavík – Edulliset hotellit ja hostellit

Jos haluat Reykjavíkista edullisen majoituksen, mene hostelliin. Reykjavíkissa on useita todella tasokkaita ja viihtyisiä hostelleja, joista löytyy niin dormimajoitusta kuin huoneita omalla kylpyhuoneella. Viime aikoina Reykjavíkissa on yleistynyt huoneiston vuokraaminen yksityisiltä ihmisiltä, valinnanvaraa on paljon (katso yksityismajoitusvaihtoehdot Airbnb:stä). Edullisimmillaan Reykjavíkista saattaa saada makuupussipaikan dormista talvella noin 20 eurolla, kesäisin 30 eurolla.

KEX €€

Miksi: Reykjavíkin upein hostelli sijaitsee vanhassa keksitehtaassa. Erinomainen olutbaari ja simppeli baariravintola hostellin ensimmäisessä kerroksessa vetää paikalle paikallisia nuoria.  KEXissä järjestetään lähes joka viikonloppu keikkoja, taidefestivaaleja ja muuta hipsterihenkistä häröilyä. KEXissä on valinnanvaraa dormeista tasokkaisiin kahden ja yhden hengen huoneisiin.

Missä: Meren rannassa osoitteessa Skúlagata 28, jossa sijaitsi aikaisemmin keksitehdas.  

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

SUNNA GUESTHOUSE €€

Miksi? Omaa huonetta arvostavan budjettimatkaajan vaihtoehto Reykjavíkin ydinkeskustassa. Edullinen majatalo tarjoaa simppeliä majoitusta Hallgrímurin kirkon kupeessa. Huoneita sekä omalla että jaetulla kylpyhuoneella.

Missä: Thórsgata 26.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

ODDSSON €€

Miksi? Oddsson on Reykjavíkin uusi ho(s)tellitulokas. Siis nimenomaan ho(s)telli: hostellitunnelmaa hotellissa, hostelli hotellin palveluilla.  Oddssonissa on tyylikkäitä 2 hengen huoneita ja myös edullisempia dormeja. Oddsson ei ole aivan keskustassa (reilu kilsa ydinkeskustaan), mutta upea sijainti meren rannalla ja hauska hotellikonsepti paikkaavat hieman syrjäisempää sijaintia.

Missä: Osoitteessa Hringbraut 121.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Oddsson on ho(s)telli Reykjavikissa meren rannalla. Kuva: Oddsson.
Oddsson on ho(s)telli Reykjavikissa meren rannalla. Kuva: Oddsson.

REYKJAVÍK DOWNTOWN HOSTEL €

Miksi? Edullinen hostelli lähellä Reykjavíkin vanhaa satamaa. Viiden minuutin kävelymatka keskustaan. Hostelli on Hostelling International -ketjun jäsenhostelli. Yksinkertaisesti sisustetussa hostellissa on 2, 4 ja 6 hengen huoneita sekä yhteiset keittiötilat.

Missä: Osoitteessa Vesturgata 17.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

Suositukset Reykjavíkin parhaisiin hotelleihin 
Suositukset Reykjavíkin keskihintaisiin hotelleihin 

© Satu Rämö

Satu Rämö

Islannissa asuva kirjailija, bloggaaja, toimittaja. www.salamatkustaja.com

Kommentit (1):

Kati

Moikka Satu! Viime hetken kysymys, ennen kuin vahvistan majoitukseni. Gestinn Guesthouse ja Butterfly Guesthouse lienevät molemmat sijainniltaan hyvällä ja keskeisellä paikalla? Tämä on ehkä vähän hassu kysymys, sillä eihän kukaan voi kaikkia Reykjavikin majoituksia tuntea, mutta eipä vara venettä kaada ja muita kliseitä... ;) Vaan sattuisiko sinulle olemaan ensikäden tietoa, miksi valita jompi kumpi?

http://gestinn.is

https://butterfly.is

Vastaa

Satu Rämö

Moikka! Butterflystä olen kuullut aikaisemmin ja positiivista, en tosin itse ole käynyt. Gestinn vaikuttaisi olevan aika uusi, vuokraavat ilmeisesti muutamaa huonetta tavallisesta kerrostalosta. Molempien sijainti on kiva, uskon että Gestinnissä enemmän liikenteen melua, koska se sijaitsee yhdellä keskustan pääkaduista, jossa bussit saavat liikennöidä. Toisaalta BSI on Gestinnin naapurissa, eli lentokenttäbussilta superlyhyt matka kävellä.
Toivottavasti tästä oli apua :)
terkkuja ja kivaa matkaa
Satu

Vastaa