Lapsiperheen Helsinki X 10

Helsingissä on paljon aktiiivisia vanhempia rattaineen ja rintareppuineen, ja yhä useammin lapsia otetaan cityretkille mukaan. Ravintoloissa heräillään lapsiystävällisyyteen, ja erityisen mukavaa on, että lasten ruokalistat lihapullineen ja kananugetteineen alkavat saada enemmän väriä kuin ennen. Helsingissä on helppo liikkua lasten kanssa. Moneen paikkaan mahtuvat vaunut, ja elleivät mahdu, on yleensä turvallista jättää rattaat kadulle ja napata mukulat kainaloon. Syöttötuoleja on saatavilla miltei kaikkialla. Lapsiperheen Helsinki on päivä päivältä hauskempi!

Tripsteri suosittelee perheille vähintään näitä kohteita!

1. Töölönlahti

Töölönlahden monipuolinen, kaunis alue on ydinkeskustan uudistuva keidas. Finlandia-talon edustalla on pieni, moderni kiipeilypuisto lapsille, ja Hesperianpuiston puolella on perinteisempi leikkipuisto. Lintuja, maisemia ja hurmaavia maisemakahviloita rinteellä. Sillalta, jolta pääsee Tokoinrannan puolelle, on hauska katsella ali puksuttavia junia. Joulukuussa Töölönlahdelle valmistuu uusi kaupunkikirjasto Oodi, jossa tulee olemaan lapsille oma, suuri alueensa.

Missä: Töölönlahti

2. Café Köket

Hymyilevän valoisa aulakahvila luottaa tavanomaiseen, joskin luomupainotteiseen salaatti-täyteleipä-pullavalikoimaan, ja poikkeavia ruokavalioita palvellaan erikoistilauksesta. Kolmen kaverin jäätelöitä ja viinejä löytyy, ja mikä parasta, erillinen ja iso leikkihuone lapsille. 10 euron arkiaamupalabuffet on hyvä diili, myös soijamaitopuuroa. Köket on auki joka päivä.

Missä: Aleksanterinkatu 28

3. Ravintola Loiste

Yksi Helsingin vanhimmista näköalaravintoloista on parhaimmillaan aamiaisen ja iltadrinkin aikaan. Kesäisin voi keskustan vilskettä katsella myös näköalaterassilta. Ravintola tarjoaa 50-70-luvun klassikoita kuten merianturaa J.K. Paasikiven mukaan, funkkista kuten punajuuri-kvinoapihviä sekä moderneja burgereita (myös tofu). Lapsille on virkistävän kulinaristinen lista, muun muassa rapukakkua ja bataatti-kesäkurpitsacarpacciota. Lapsia (ja aikuisia!) viehättää kaupungin suurin leikkihuone.

Missä: Kaivokatu 3

4. Kahvila Blossom

Salainen kahvittelukeidas lymyää Agricolan kirkon tiloissa. Terveelliset aamiaiset, kasvispainotteiset lounaat, pikkusuolaiset ja raakakakut maistuvat pienpaahtimokahvin tai saksalaisen Fritz-kolan kera. Viherkasvein ja leikkokukin koristeltu Blossom lienee Punavuoren viihtyisin kahvila – myös perheen pienimmille, kiitos leikkinurkkauksen leluineen. Ruokatarjontaa myös vauvoille. Lauantaisin brunssi ja kesäisin terassi.

Missä: Tehtaankatu 23

5. Kansallismuseo

Tässä museossa kannattaisi jokaisen paikallisenkin käydä – ja ulkomaalaiselle vieraalle kohde on ehdoton! Kirkkomainen rakennus jo itsessään henkii historiaa, mutta reliikkistä tunnelmaa uudistetussa museossa ei ole. Digiteknologiaa käytetään kekseliäästi hyväksi niin, että lapsetkin innostuvat Suomen tarinan seuraamisesta. Museo on helposti hallittava ja ihanan sokkeloinen, ja vanhat esineet, videot ja kuvitus tukevat Suomi-mielikuvan muodostumista.

Lapsiperheen upein kohde on Vintti, jossa on monenlaista entisajan puuhaa: voi rakentaa hirsitaloa ja tiiliseinää, työskennellä tehtaalla, satuloida ja ratsastaa, kirnuta, jauhaa kahvia ja kutoa mattoa.

Missä: Mannerheimintie 34

6. Sepänpuisto

Jättimäisestä leikkipuistosta löytyy temmellyskenttää kaikenikäisille. Kaikkein pienimmille on oma minipuistonsa mataline liukumäkineen, kouluikäisille on vaativampaakin kiipeilytelinettä ja polkuautorataa. Vanhempia ei ole unohdettu: Seppäri on Etelä-Helsingin ainoa sisätilalla varustettu puisto, jossa pääsee keittämään kahvia, mikrottamaan sapuskaa, käymään vessassa tai vaihtamaan vaippaa sekä pitämään sadetta.

Missä: Sepänkatu 2

7. Mumin Kaffe

Miksei Muumikahviloita ole ollut Helsingissä aina? Toisaalta Muumit eivät mene pois muodista ja tuoreet kahvilat ovat esteettisesti trendien harjalla. Leikkinurkkauksesta löytyvät puolapuut sekä muumileluja, -kirjoja ja -pelejä pienille. Kaikki muukin on tietysti muumia: mukit, lautaset, seinätaide, jopa hoitohuoneen vaipat. Mukaan voi ostaa leluja ja Arabian mukeja. Tarjoilu on perinteistä: mokkapaloja ja viinereitä, vegaaneitakin on huomioitu. Asiakaskunta koostuu lapsiperheistä ja japanilaisista.

Missä: Liisankatu 21, Korkeavuorenkatu 19, Fabianinkatu 29 ja Aleksanterinkatu 52 (Stockmann)

8. Ostokset: Ecolife Helsinki ja TRE

Ecolife Helsinki

Kiseleffin talon Ecolife kuuluu Torikortteleihin ja on oiva paikka eettisille lastenvaatteille. Myös luonnonkosmetiikkaa, ravintolisiä ja hygieniatuotteita. Myynnissä on esimerkiksi kotimaisen Kaiko-brändin kekseliäitä vaatteita, joiden tuotosta osa menee hyväntekeväisyyteen. Papu-brändi taas valmistaa kaiken luomupuuvillasta ja koristaa kuosinsa eläimillä ja kasveilla.

Missä: Unioninkatu 27 A

TRE & Wild

Ekologisia tuotteita ja designia, tuliaisia, kirjoja, leluja, luonnonkosmetiikkaa ja muotia. Konseptikaupassa kannattaa viettää pitkä tovi tutustumassa suomalaisiin innovaatioihin. Puodin perällä sijaitsee WILD, villiruokaravintola, jossa kohtaavat villisika, punajuuritofu ja karjalanpiirakka. Pieni villi helmi koko perheelle!

Missä: Mikonkatu 6

9. Seurasaari

Seurasaari on harvinainen kohde Meilahden tuntumassa. Luonnonrikas saari on sekä suuri kesäkauden ulkomuseo että viehättävä kävelyretkikohde. Mutta varo rohkeita oravia! Seurasaareen pääsee siltaa pitkin mantereelta, ja saarikierroksen varrella voi humpsahtaa menneille vuosisadoille. Eri maakuntien museotalot edustavat suomalaisia perinteitä 1600-1900-luvuilta, ja autenttisesti pukeutuneet oppaat esittelevät käsityötaitoja ja puhdetöitä. Seurasaaressa järjestetään myös tunnelmallisia joulupolkuja ja juhannusjuhlia, ja kesäuimala sallii nais- ja miespuolillaan auringonoton ja pulikoinnin myös naturistihengessä.

Missä: Seurasaari, Meilahti

10. Linnanmäki

Linnanmäki eli Lintsi on lapsiperheiden ja hurjanmielisten kesävetonaula. Alueella on myös joukko laaturavintoloita ja kioskeja, joissa muistetaan vegaanitkin. Viimeisin uutuuslaite on pyöritysvatkain Magia ja yksi uutuusruoka vegaanihodari. Lintsillä on kymmenisen ilmaislaitetta, joten pienten lasten viihtyäkseen ei ole pakko ostaa 39 euron hintaista ranneketta. Myös maisematorni Panoraama on ilmainen. Alueelle on vapaa pääsy. Legendaarinen Linnanmäki on avattu vuonna 1950.

Eräs erikoisempi kokemus Linnanmäellä on Linnunrata eXtra -vuoristorata. Vesitornin sisään rakennetussa vuoristoradassa hurjastellaan virtuaalilasit päässä, jolloin elämys ulottuu aina avaruuteen saakka. Uutta teknologiaa hyödynnetään myös Cinemassa, Suomen ensimmäisessä 4D-elokuvateatterissa, jonka elokuvien laatu on parantunut vuosi vuodelta.

Missä: Tivolikuja 1

Lue myös:

Helsingin hauskimmat koko perheen sisäkohteet

©Siru Valleala

VINKKI! Runsaasti lisää paikkoja löydät Tripsteri App Helsinki -sovelluksen avulla. Lataa ilmainen sovellus, tallenna paikkoja, luo kierroksia ja seikkaile! Sovelluksen avulla voi myös varata hotellin, ravintolapöydän tai vaikkapa hävikkiaterian. LATAA NYT!

iPhonelle App Storesta
Androidille Google Playsta

Siru Valleala

Tripsteri Appin päätoimittaja hengaa nykyään eniten Helsingissä ja Espoossa mutta sukeltelee sulavasti myös henkisessä kotikaupungissaan Tokiossa ja nuoruuden rakastetussaan Prahassa. Tripsteri Tokion ja Tripsteri Prahan opaskirjojen kirjoittaja on myös Sanoman freelancer, leffafriikki ja vegaaniraamenin ahne suurkuluttaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *