Gdańskin lentokentältä kaupunkiin

Reittioppaan paikallinen vastine suunnittelee puolestasi kaikki matkat.

Taksi

Taksikuskeihin törmää heti lentokentän terminaalin aulassa. Ystävällisen oloiset miehet tarjoutuvat kuljettamaan minne vain. Heillä kuljetus vanhan kaupungin keskustaan maksaa 100-200 PLN kun taas virallisilla firmoilla halvimmillaan noin 40 PLN (arkipäivä). Taksijonosta voi yrittää bongata virallisen taksiauton ja ennen sisään astumista varmistaa hinnan tai soittaa itselleen kokonaan uusi auto. Tällöin taksi ajaa toiselle kaistalle terminaalista katsottuna. Taksi on nopea ja suomalaiselle tosi edullinen. Vanhaan kaupunkiin matka kestää noin 20min.

Kentälle matkustaessa kannattaa ottaa huomioon auto-ruuhkat, jotka suuntautuvat kaupungista poispäin lentokentän suuntaan. Iltapäivän ruuhka-aika on noin kello 15-16. Tällöin matkan varrella on muutama pullonkaula, joihon voi jäädä jumiin pidemmäksi aikaa. Kokenut taksikuski saattaa kuitenkin välttää pahimmat paikat käyttämällä sivukatuja tai kehätietä. Aamuruuhka suuntautuu kaupunkiin päin ja harvemmin vaikuttaa kentän suuntaan ajaviin.

Bussi

Lentokentältä Gdańskiin kulkee kolme paikallisbussia, joista yksi öisin. 210 kulkee päärautatieasemalle, kun taas 110 Gdańsk-Wrzeszcz SKM-asemalle. Yöbussi N3 ajaa sekä päärautatie- että Gdańsk-Wrzeszcz-aseman kautta. Bussit ajavat noin kolme varttia. Paikallisliikenteen aikuislippu maksaa noin euron. Gdańsk-Wrzeszcz-juna-asemalta pääsee keskustaan helpoiten SKM-paikallisjunalla.

Metropolitan-juna

Päästyään tullien läpi lentokenttäterminaaliin, suuntaa vasemmalle. Hallin päädyssä on korkeat liukuportaat, jotka vievät sinut suoraan juna-asemalle. Metropolitan-junalla pääsee Gdańskin päärautatieasemalle tunnin välein. Gdańsk-Wrzeszcz-asemalle pääsee taas noin vartin välein. Jotkut junista ajavat myös suoraan Sopottiin ja Gdyniaan.

Mikäli olet matkalla vanhaan kaupunkiin, mutta Gdańsk-Wrzeszcziin menevä juna on tulossa ensin, ota se ja vaihda kohdeasemalla SKM-paikallisjunaan. Metropolitan-juna saapuu laiturille numero 2 kun taas SKM-junat kulkevat laiturilla numero 3. Päärautatieasemalle (Gdańsk Główny) pääsee Gdańsk Śródmieście-asemalle suuntaavilla junilla. 
Taksin jälkeen ehdottomasti mukavin ja kätevin vaihtoehto. Liput saa ostettua lippuautomaateista asemilta tai junan keulasta lipunmyyjältä. Ne maksavat noin euron.

Tarkkaan aikatauluun voi tutustua SKM-paikallisjunien nettisivulla. Vaikka nettisivu onkin englanninkielinen, lentokentän joutuu kirjoittamaan paikalliskielellä eli ”Port lotniczy”.

© Konrad Sopyllo

 

Konrad Sopyllo

Syntyperäinen seinäjokelainen, joka muutti Puolaan opiskelemaan lääketiedettä. Asuu tällä hetkellä Gdanskissa.

Kommentit (2):

Totti

Tilasimme taksin verkkosivustolta http://prestige-line.pl/en/home vastaus oli erittäin nopea, kuljettaja odotti saapumissalissa, kun siirryttiin Gdanskin lentokentältä Gdanskin vanhaan kaupunkiin maksasimme 27 euroa.

Vastaa

Taas Gdanskiin

Onko lentokentällä maksuautomaatti bussimatkaan jossa kelpaa korttimaksu? Jos on niin missä sijaitsee?

Tarkoitus kokeilla tuota linja-autoa tällä kerralla kun osuu sopivasti lähelle majoitusta (numero 210)

Vastaa

Konrad Sopyllo

Hei,

Nyrkkisääntönä Gdanskissa liikkuville on se, että lippuautomaatti sijaitsee pysäkillä tai mahdollisesti jossain alikulkutunnelissa sen luo. Tässä tapauksessa se on bussipysäkin katoksen vieressä. Julkisen liikenteen automaatit ovat aina samanlaiset ja niissä pystyy maksamaan sekä käteisellä että kortilla. Nykyään lentokentällä on myös turisti-info. Voi olla, että hekin myyvät lippuja.
https://d-nm.ppstatic.pl/k/r/3f/42/543e28595f234_o.jpg?1420066800

Hauskaa matkaa!
Konrad

Vastaa