Dublinin nähtävyydet

Dublinin nähtävyydet ovat helposti koluttavissa läpi kaupungin kompaktin koon vuoksi. Liffey-joki jakaa Dublinin pohjoiseen ja etelään. Eteläpuolen nähtävyyksiin kuuluvat mm. Molly Malone, Dublinin linna ja Guinness Storehouse. Eteläpuolta pidetään Dublinin vauraana puolena ja se myös näkyy mm. Grafton Streetin ja St. Stephen’s Green puiston alueen huolitellusta ilmeestä. Täällä voi ihastella Yrjöjen ajan rakennuksia ja nauttia luksus-iltapäiväteestä viiden tähden Shelbourne-hotellissa. Temple Barin alue taas on rento, vilkas ja trendikäs. Pohjoispuolella elämä keskittyy O’Connell Streetin ympäristöön. Modernia Dublinia edustaa molemmin puolin Liffey-jokea sijoittuva Docklands telakka-alue. Pohjoispuolen nähtävyyksiin kuuluu mm. Phoenix Park ja Kilmainham Gaol -vankila.

Dublinin kuvatuimmat nähtävyydet ovat ilmaisia, ja niihin kuuluvat ainakin Ha´ Penny Bridge, Molly Malone-patsas ja punaisen The Temple Bar -pubin julkisivu. Ha´ Penny Bridge on Dublinin vanhin jalankulkusilta. Nimi juontaa juurensa siitä, että aikoinaan sillan ylitys maksoi puoli pennyä.

Dublinin nähtävyydet on helppo kokea kävellen, mutta myös erilaisia kiertoajeluja löytyy. Hyppää bussiin tai ota osaa Viking Splash Toursin ajeluun, jossa bussin ja veneen välimuotoa oleva ajoneuvo vie maalla ja vedessä. Laita viikinkikypärä päähän ja karju niin kuin viikinki kun opas niin kehottaa tekemään. Tai miltä kuulostaisi bussikierros, jonka aikana nautitaan iltapäiväteetä? Lue lisää Vintage Tea Toursin iltapäivätee-bussikierroksesta.

Musiikkia ja teatteria Dublinissa tarjoavat mm. yli sata vuotiaat Abbey Theatre (26/27 Lower Abbey Street) ja Olympia Theatre (72 Dame Street), jonka intiimissä ilmapiirissä mm. maailmantähdet Charlie Chaplin, David Bowie ja Adele ovat esiintyneet.

Vinkki: jos olet innokas kuvaaja ja instagrammaaja, kannattaa seurata Instagramers Dublinia (#igersdublin) Instagramissa. Noin kerran parissa kuussa he järjestävät kuvakävelyjä (Photowalks), joihin kaikki Instagrammin käyttäjät voivat osallistua ilmaiseksi. Photowalkin aikana kävellään ja otetaan kuvia eri kohteista ja kierroksen lopuksi vieraillaan jossakin suositussa kohteessa ja järjestetään PhotoChallenge, jossa parhaat kuvat palkitaan. Instagramers Dublinia kannattaa seurata myös vaikka vain fiilistelläkseen kaupunkia.

Dublinin nähtävyydet sen etelä- ja pohjoispuolella:

Dublinin eteläpuoli
Dublinin pohjoispuoli

Dublinin nähtävyydet kätevästi yhdellä kortilla: The Dublin Pass

© Moona Laakso

 

 

Moona Laakso

Puoli sydäntä Irlantiin jättänyt vapaa toimittaja-kirjoittaja ja luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden opiskelija, joka oppi juomaan Guinnessia vasta palattuaan takaisin Suomeen neljä vuotta Dublinissa asuttuaan.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *