Berliinin kasvis- ja vegaanibrunsseja

Päivitetty 21.9.2018
Berliinin runsas brunssitarjonta sisältää tietysti monipuolisen vegaanisen valikoiman.

Kasvisruokaa löytyy perusbrunsseillakin, mutta parhaat kicksit saa mielettömissä kasvis- ja vegaaniravintoloissa.

Yksi kiistatta kehutuimmista kasvisbrunsseista tarjotaan rennossa Viasko-ravintolassa (Erkelenzdamm 49, Kreuzberg. U1, U8: Kottbusser Tor). Ruokaisa, 13 euroa maksava vegaanibuffetti on katettu lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-15. Kattaus pursuaa maukkaita leivänpäällisiä, salaatteja, naposteltavia, lämpimiä ruokia sekä jälkiruokia.

Fiinin Kopps-ravintolan (Linienstr. 94, Mitte. U8: Rosenthaler Platz) brunssibuffetti ei kerää ihan samanlaista yksiselkeistä fanittamista kuin Viasko, mutta on monipuolinen ja luotettava. Koppsin brunssi maksaa 15 euroa (la-su klo 9.30-16). Sekä Viaskoon että Koppsiin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Almodóvar-luomuhotellin välimerellisen Bistro Bardot -deli-ravintolan (Boxhagener Str. 83, Friedrichshain. S-Bahn: Ostkreuz) ruokaisa vegebrunssi (su klo 12-15) maksaa 16,50 euroa. Buffetin lehmänmaidot, juustot ja kananmunia sisältävät ruoat ovat selkeästi eroteltu vegaaniruoista. Molempia vaihtoehtoja on riittävästi, jälkiruokaa myöten.

Myös moni vegekahvila tarjoaa arkiaamupalan lisäksi sunnuntaibrunssin. Parhaimmistoon kuuluu ehdottomasti luomukahvila Pêle-Mêle (Innstr. 26, Neukölln. U7: Karl-Marx-Strasse). Neuköllnissä brunssia saa myös erinomaisesta kakkukahvila Café Vuxista (Wipperstr. 14, Neukölln. U7, S-Bahn: Neukölln), Kreuzbergissä Playing with Eels -kirjakauppakahvila on auki enää vain lauantaisin, brunssia varten (Urbanstr. 32, Kreuzberg. U8: Schönleinstrasse / U7: Südstern).

Berliinin brunssiklassikoihin kuuluu demokraattisen, antirasistisen sekä antiseksistisen Café Morgenrotin (Kastanienallee 85, Prenzlauer Berg. U2: Eberswalder Strasse) kasvis- ja vegaanibrunssi (pe-su, klo 11-15). Kattaus on sopivan runsas ja buffettia täytetään koko ajan. Brunssi maksaa noin 9 euroa: 6-12 euron hinnan määrää asiakkaan varallisuus.

Ayurvedinen, intialainen Satyam-kasvisravintola (Goethestr. 5, Charlottenburg. U2: Ernst-Reuter-Platz) tarjoaa vähän erilaisen sunnuntaibrunssin: keittoa, dal-kastiketta tofulla, perunoita, riisiä, leipää, chutney-lisukkeita, dippejä sekä hedelmiä ja jälkkärivanukasta. Brunssia saa koko sunnuntain (klo 11-20) edulliseen 10,50 euron hintaan. Kattaukseen kuuluu aina useita, yleensä vegaanisia, lämpimiä ruokia jotka ovat mietoja mutta maukkaita. Perusmenyyltä löytyy kermaa ja juustoa, mutta lähes kaikki annokset saa vegaanisena. Sisäpihalla on Shiva- ja Ganesh-temppeli.

Monissa oppaissa ja blogeissa hehkutettu ranskalainen Ohlala-leivoskahvila sulki syksyllä 2016, joten sen vegaanista ja gluteenitonta viikonloppubrunssia ei kannata enää haikailla.

Huom: Brunssin hintaan ei kuulu juomat, ellei erityisesti niin sanota.

Lue myös: Kasvis- ja vegaanikahvilat sekä aamupalat

© Erica Löfman

 

Uusimmat matkavinkit


[the_grid name=”Berliini-blogi”]

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):