Ostoksilla Berliinissä: Kirpputorit

Berliinin suosituimmat kirpputorit ja antiikkimarkkinat aukioloaikoineen.

Sunnuntai on Berliinissä se virallinen kirpputoripäivä, mutta jotkut markkinat ovat auki myös lauantaisin. Lähes kaikki kirpputorit ovat toiminnassa vuoden ympäri. Talvella kirppareilla on vähemmän myyjiä – ja vähemmän tungosta.

Kirppiksellä hinnoista saa neuvotella! Second-hand tavaran lisäksi myynnissä on yleensä myös käsintehtyjä design-tuotteita, purtavaa sekä juomia: olutta, kahvia, drinkkejä, limppareita…

Hyvä tietää: saksaksi kirpputoreista käytetään sanoja Flohmarkt sekä Trödelmarkt.

Suositut sunnuntaikirpparit

Arkonaplatz

Perinteikäs Arkonaplatzin kirpputori on tunnettu vintage-helmistä kuten valokirjaimista ja huonekaluista. Helppo yhdistää vierailuun Mauerparkissa! Su 10-16, vuoden ympäri.

Missä: Arkonaplatz 1, Mitte. U8: Bernauer Straße

Boxhagener Platz

Sympaattisen Platzin ympärillä on lauantaisin ruokatori ja sunnuntaisin kirppis. Valikoimissa on kippoja, kappoja, kirjoja, vaatteita, koruja, taidetta, vinyylejä… Myyjät ovat lähinnä ammattilaisia, mutta löydöt ovat silti mahdollisia. Su 10-18, vuoden ympäri.

Missä: Boxhagener Platz 1, Friedrichshain. U5: Samariterstrasse

Kreuzboerg Flowmarkt

Vähemmän tunnettu kirpputori viihtyisässä Prinsessinnengärten-puutarhassa.  Myynnissä second-handia sekä käsintehtyä designia. Myös live-musiikkia. Huhti-lokakuussa, joka toinen sunnuntai klo 10-17.30.

Missä: Prinzessinnengärten, Prinzenstr. 35, Kreuzberg. U8: Moritzplatz. Nettisivu

Mauerpark

Mauerpark oli välillä niin suosittu, että se sai maineen turistirysänä. Kirppis on iso, fiilis on hyvä ja Mauerpark on esimerkiksi huippupaikka ostaa tuliaisia. Jos ei shoppailu kiinnosta, kannattaa siirtyä markkinoiden kyljessä olevaan baariin tai ostaa eväitä mukaan puiston puolelle. Iltapäivällä raikaa Mauerparkin kuuluisa Bearpit-karaoke. Su 9-18, vuoden ympäri.

Missä: Bernauer Str. 63-64, Mitte. U2: Eberswalder Strasse / U8: Bernauer Strasse

Nowkoelln Flowmarkt

Hipsterikirpputorin sijainti Maybach-kanavan varrella luo shoppailulle kivan taustan. Luvassa second-handia, printtituotteita, drinksuja, kauniita ihmisiä sekä live-musaa. Huhti-lokakuussa, joka toinen sunnuntai klo 10-17.30.

Missä: Maybachufer 36, Neukölln. U8: Schönleinstrasse. Nettisivu

RAW

Entisellä varikkoalueella järjestettävä kirppis on niitä harvoja, joissa on paljon yksityisiä myyjiä ja löytöjä voi tehdä tosi edullisesti. Myös live-musaa ja ruokakojuja. Su 9-19, vuoden ympäri – talvella anti voi olla erittäin nuiva.

Missä: Revaler Str. 99, Friedrichshain. U1+S-Bhf: Warschauer Strasse

Kirpputorit, antiikki- sekä taidemarkkinat (auki lauantaisin ja sunnuntaisin)

Arena-alueen hallikirppis

Ravintoloiden, klubien sekä varastorakennusten seasta löytyy ihanan täyteen ahdettu hallikirppis, jota on hauska koluta. Täältä löytyy kaikkea – ja ihan mitä sattuu. Huonolla säällä sisätilat ovat ehdoton etu! La-su 10-16, vuoden ympäri.

Missä: Eichenstr. 4, Treptow. S-Bhf: Treptower Park / U1: Schlesisches Tor.

Bode-Museumin antiikki- ja kirjatori

Pienen torin parhaita puolia on sijainti vähän syrjässä kauniilla museosaarekkeella. Valikoimissa on keräilytavaraa kuten kirjoja, levyjä, lasitavaraa, leluja, taidetta, postikortteja, pronssiesineitä ja huonekaluja. Kannattaa myös tsekata viereiset Zeughausin taidemarkkinat. La-su klo 11-17, vuoden ympäri.

Missä: Am Kupfergraben 1, Mitte. S-Bhf: Oranienburger Strasse / U6+S-Bhf: Friedrichstrasse.

Fehrbelliner Platzin kirpputori

Mielenkiintoinen sekoitus berliiniläisiä ja berliininvenäläisiä myyjiä, joiden ständeiltä voi tehdä oikeita vintage-löytöjä. Viereisessä Preussenparkissa on lämpinä vuodenaikoina tarjolla thaimaalaista streetfoodia (lue: Aitoa streetfoodia Berliinin thaipuistossa). La-su klo 10-16, vuoden ympäri.

Missä: Fehrbelliner Platz 1, Wilmersdorf. U3+U7: Fehrbelliner Platz.

Marheinekeplatzin kirpputori

Viihtyisä kirppis viihtyisässä korttelissa. Vaikka kirpputori ole ihan joka turistioppaassa, parhaat löydöt tehdään silti aikaisin. La 10-16, su 11-17 (talvella 11-16).

Missä: Marheinekeplatz, Kreuzberg. U6: Gneisenaustrasse

Ostbahnhofin antiikkimarkkinat

Antiikkikauppiaiden ja keräilijöiden kokoontumispaikka, jossa ammattimyyjät tarjoavat kolikoita, postimerkkejä, postikortteja, kirjoja, levyjä, posliinia… Su 9-15, vuoden ympäri.

Missä: Erich-Steinfurth-Str. 1, Friedrichshain. S-Bhf: Ostbahnhof.

Rathaus Schönebergin kirpputori

Schönebergin raatihuoneen edustalla paikallisasukkaat sekä ammattimyyjät tarjoavat isot valikoimat sisustus- ja keittiötavaroita, vaatteita sekä kaikkea sekalaista tutkittavaa. La-su, 8-16, vuoden ympäri.

Missä: John-F.-Kennedy-Platz 1, Schöneberg. U4: Rathaus Schöneberg / U4+U7: Bayerischer Platz.

Der Berliner Trödelmarkt Strasse des 17. Juni

Berliinin vanhimman kirpputorin kyljessä on moni nähtävyys, kuten Brandenburgin portti, holokaustimuistomerkki (lue: Pika-opas: Berliinin nähtävyydet päivässä) sekä Tiergarten-puisto. Hintataso heijastelee keskeistä sijaintia, mutta myynnissä olevat antiikit, taideteokset, käsityöt, korut sekä posliinit ovat yleisesti ottaen korkealaatuisia. La-su 10-17, vuoden ympäri.

Missä: Strasse des 17. Juni, Charlottenburg. S-Bhf: Tiergarten

Zeughausin taidemarkkinat

Museosaarekkeen tuntumassa olevilta taidemarkkinoilta löytyy ammatti- sekä amatööritaidetta: maalauksia, grafiikkaa, valokuvia, julisteita sekä postikortteja. Katsasta myös kävelyetäisyydellä oleva Bode-Museumin antiikki- ja kirjatori. La-su 11-17, vuoden ympäri – säävarauksella.

Missä: Am Zeughaus 1, Mitte. S-Bhf: Oranienburger Strasse / U6+S-Bhf: Friedrichstrasse.

Kirpputorit ja markkinat muina päivinä

Neuköllner Stoffmarkt

Lauantaisin Maybachufer-kanavan äärellä myydään kankaita, ompelu- ja askartelutarvikkeita sekä käsitöitä. Klo 11-17.

Missä: Maybachufer, Neukölln. U8: Schönleinstrasse

SO36 Nachtflohmarkt

Kerran kuussa legendaarinen punk-klubi SO36 järjestää yökirpputorin, jolta löytyy edullisia käytettyjä cd- ja vinyylilevyjä, vaatteita ja ylipäätään sekalaista tavaraa. Musiikki soi ja baari on auki. Yleensä kuukauden kolmas keskiviikko, alkaen klo 20.

Missä: Oranienstr. 190, Kreuzberg. U1: Görlitzer Bahnhof. Nettisivu

© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):