Ostoksilla Berliinissä: Shoppailuvinkit

Ostosnälkäisen ulottuvilla on Berliinissä uniikkia ja ekologista, eksklusiivista sekä kallista. Ketjukauppojen sijaan shoppailu kannattaa hoitaa pienissä putiikeissa tai kirpputoreja tutkien!

Berliinin parhaat ostosalueet

Berliiniläiset eivät yleensä lähde “kaupungille ostoksille”, sillä jokaisessa kaupunginosassa on nurkan takana omat kaupat ja jopa omat kauppakeskukset. Shoppailukaduilla on paljon isojen ketjujen kauppoja, kun taas pienemmät ja mielenkiintoisemmat kaupat löytyvät usein sivukaduilta.

Berliinin kirpputorit ja ekologinen shoppailu

Voit tukea Berliinin luovaa puolta tekemällä ostokset pienemmissä kaupoissa sekä kirpputoreilla ja markkinoilla, joilla suunnittelijat usein myyvät vaatteitaan itse. Näin saat myös itsellesi uniikimpia vaatteita ja asusteita, joita et Suomesta saisi. Myös kekseliäitä lahjoja ja tuliaisia löytää kirppareilta ja markkinoilta.

Berliinin ekologisissa vaatekaupoissa eettisyys taipuu myös ajankohtaiseen muotiin. Eläinrakkaalle shoppailijalle löytyy jopa vegaanisia vaate- ja kenkäkauppoja.

Berliinin mielenkiintoiset kirjakaupat

Berliinin mahtavista designkirjakaupoista löytyy kauniita kirjoja ja erikoisia lehtiä sekä uniikkeja omakustanteita.

Isoin valikoima englanninkielisiä kirjoja on Friedrichstrassen varrella olevassa isossa Dussmann-kirjakaupassa, jossa on erillinen, kaksikerroksinen osasto vain englanninkieliselle kirjallisuudelle.

Pienempi, jo vuonna 1929 avannut Marga Schoeller Bücherstube myy englannin- ja saksankielisiä kirjoja. Maineikkaassa kaupassa on hyvän kaunokirjallisuuden lisäksi mahtava valikoima ei-fiktiota sekä akateemisia teoksia. Asiantuntevaa palvelua kannattaa täällä hyödyntää!

Englanninkielisiä indie-kirjakauppoja ovat mm. Saint George’s Prenzlauer Bergissä, The Curious Fox Neuköllnissä, Shakespeare and Sons Friedrichshainissa ja sympaattinen Another Country -divari Kreuzbergissä.

Hyvä tietää ostoksilla

Haluamansa kaupan aukiolo kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä aukioloajoissa on suuriakin eroja. Muista myös, että Berliinissä kaupat eivät ole auki sunnuntaisin. Siihen on vain muutama poikkeus vuodessa. Onneksi sunnuntai on kirpputoripäivä!

[su_box title=”Hotellivinkkejä Berliinissä shoppailua varten”]
Hotel Amano: Design-hotellin sijainti Mitten pienten ja isompienkin liikkeiden tuntumassa on täydellinen. Lähellä on myös hyviä kahviloita, baareja sekä ravintoloita. Missä: Auguststr. 43, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

25hours Hotel Bikini Berlin: Trendikkään designhotellin vieressä Charlottenburgissa on mm. Bikini Haus -”konseptikauppakeskus” sekä Kurfürstendamm-ostoskatu. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset joka suuntaan! Missä: Budapester Str. 40, Charlottenburg. U1+U2+U9+S-Bhf: Zoologischer Garten. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Michelberger Hotel: Trendihotellin sijainti Friedrichshainissa on hyvä yöelämää ajatellen, viereiseltä juna-asemalta pääsee kätevästi Mitteen ja Charlottenburgiin shoppailemaan. Missä: Warschauer Str. 39, Friedrichshain. U1+S-Bhf: Warschauer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Gorki Apartments: Mukavia lomahuoneistoja aivan Mitten ja Prenzlauer Bergin shoppailualueiden keskiössä. Missä: Weinbergsweg 25, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Casa Camper: Tyylikäs ja minimalistinen boutiquehotelli on keskellä Mitten ja ehkä jopa Berliinin parhaita shoppailualueita. Hintaan kuuluu baarin 24-h buffetti, drinkit – sekä näkymät. Myös kulkuyhteydet ovat hyvät. Missä: Weinmeisterstr. 1, Mitte. U8: Weinmeisterstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Circus Hostel: Eloisa, kotoinen hostelli on Berliinin parhaita ja sijaitsee hyvien shoppailukatujen varrella. Kadun toisella puolella on bujetti-boutique-hotelli The Circus HotelMissä: Weinbergsweg 1a, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Linnen: Elegantti hotelli aivan Mauerparkin sunnuntaikirpputorin tuntumassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella Prenzlauer Bergissä. Lähellä on myös pieniä, kivoja kauppoja pursuileva Kastanienallee. Missä: Eberswalder Str. 35, Prenzlauer Berg. U2: Eberswalder Strasse / M10: Eberswalder Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Ellington Hotel: Berliinin länsipuolella, Charlottenburgissa olevan hienon hotellin kulman takaa löytyvät Kurfürstendammin, Breitscheidplatzin ja Tauentzienstrassen loputon paraati ketjukauppoja, designerliikkeitä sekä kuuluisia tavarataloja. Missä: Nürnberger Str. 50-55, Schöneberg. U1+U2+U3: Augsburger Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Pension Kima: Charmikas pensionaatti vanhassa Altbau-rakennuksessa on aivan Kurfürstendamm-kadun tuntumassa, Prada-liikkeen naapurissa. Missä: Wielandstr. 27, Charlottenburg. U1: Uhlandstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Plus Berlin Hostel and Hotel: Sijainti sopii Friedrichshainin sekä Kreuzbergin tutkimiseen ja viereiseltä juna-asemalta pääsee suoraan Alexanderplatzille sekä Charlottenburgiin. Hostellissa on myös yksityisiä hotellihuoneita. Missä: Warschauer Platz 6, Friedrichshain. U1+S-Bhf: Warschauer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

One80° Hostel Berlin: Design-hostelli on Alexanderplatzin isojen kauppaketjujen vieressä ja myös aukion länsipuolella olevat shoppailukadut ovat lähellä. Hostellilla on oma ravintola ja klubi. Missä: Otto-Braun-Str. 65, Mitte. U+S-Bhf: Alexanderplatz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.
[/su_box]

© Erica Löfman


[the_grid name=”Berliini”]

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):