Ostoksilla Berliinissä

Shoppailunälkäinen löytää Berliinistä sekä muodikasta että kierrätettyä, uniikkia että hulppeaa ihasteltavaa. Kivenjalkakauppoja sekä kirpputoreja kolutessa tulee samalla tutustuneeksi kaupunkiin paremmin.

Berliinin parhaat ostosalueet

Berliiniläiset eivät lähde “kaupungille ostoksille”, sillä jokaisessa kaupunginosassa on nurkan takana omat kaupat ja jopa omat kauppakeskukset. Isoilla ostoskaduilla Mittessä sekä Charlottenburgissa sijaitsee paljon kansainvälisten ketjujen kauppoja, pienemmät ja usein mielenkiintoisemmat kaupat löytyvät sivukaduilta.

Berliinin kirpputorit ja ekologinen shoppailu

Ostoksilla pienemmissä kaupoissa ja kirpputoreilla tukee kaupungin luovaa puolta sekä tutustuu paikalliseen tyyliin. Viime vuosina Berliiniin avanneissa ekologisissa vaatekaupoissa myydään reilua, ajankohtaista muotia – eivätkä hinnatkaan ole kohtuuttomia. Eläinrakkaat shoppailijat innostuvat ostoksilla vegaanisissa vaate- ja kenkäkaupoissa.

Tuliaisetkin hoituvat hauskasti ja ekologisesti Berliinin suosituilta sunnuntaikirpputoreilta: esimerkiksi värikäs kahvikuppi DDR:stä sopii moneen käyttöön.

Berliinin mielenkiintoiset kirjakaupat

Suurin valikoima englanninkielisiä kirjoja löytyy Mittestä, Friedrichstrassen Dussmann-kulttuuritavaratalosta. Siellä on erillinen, kaksikerroksinen osasto vain englanninkieliselle kirjallisuudelle. Perinteikäs Marga Schoeller Bücherstube Charlottenburgissa myy sekä englannin- että saksankielisiä kirjoja. Liike tunnetaan laadukkaan kaunokirjallisuuden lisäksi valikoimasta ei-fiktiota sekä akateemisia teoksia. Asiantuntevaa palvelua kannattaa hyödyntää!

Pienempiä englanninkielisiä indie-kirjakauppoja ovat esimerkiksi Saint George’s Prenzlauer Bergissä, The Curious Fox Neuköllnissä, Shakespeare and Sons Friedrichshainissa sekä sympaattinen Another Country -divari Kreuzbergissä.

Berliinin mahtavista designkirjakaupoista löytyy kauniita kirjoja, erikoisia lehtiä sekä uniikkeja omakustanteita.

Hyvä tietää ostoksilla

Kauppojen aukiolot kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä niissä on liikekohtaisia, suuriakin eroja. Muista myös, että Berliinissä kaupat eivät ole auki sunnuntaisin. Siihen on vain muutama poikkeus vuodessa.

Onneksi sunnuntai on kirpputoripäivä!

Hotelleja Berliinissä shoppailua varten

Hotel Amano. Design-hotellin sijainti Mitten pienten ja isompienkin liikkeiden tuntumassa on täydellinen. Lähellä on myös hyviä kahviloita, baareja sekä ravintoloita. Missä: Auguststr. 43, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

25hours Hotel Bikini Berlin. Trendikkään designhotellin vieressä Charlottenburgissa on mm. Bikini Haus -”konseptikauppakeskus” sekä Kurfürstendamm-ostoskatu. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset joka suuntaan! Missä: Budapester Str. 40, Charlottenburg. U1, U2, U9, S-Bahn: Zoologischer Garten. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Michelberger Hotel. Trendihotellin sijainti Friedrichshainissa on hyvä yöelämää ajatellen, viereiseltä juna-asemalta pääsee kätevästi Mitteen ja Charlottenburgiin shoppailemaan. Missä: Warschauer Str. 39, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Gorki Apartments. Näyttäviä lomahuoneistoja Mitten ja Prenzlauer Bergin parhaiden shoppailualueiden keskiössä. Missä: Weinbergsweg 25, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Casa Camper. Tyylikäs ja minimalistinen boutiquehotelli on keskellä Mitten ja ehkä jopa Berliinin parhaita shoppailualueita. Hintaan kuuluu baarin 24-h buffetti, drinkit – sekä näkymät. Myös kulkuyhteydet ovat hyvät. Missä: Weinmeisterstr. 1, Mitte. U8: Weinmeisterstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Linnen. Elegantti hotelli aivan Mauerparkin sunnuntaikirpputorin tuntumassa, hyvien kulkuyhteyksien varrella Prenzlauer Bergissä. Lähellä on myös pieniä, kivoja kauppoja pursuileva Kastanienallee. Missä: Eberswalder Str. 35, Prenzlauer Berg. U2, M10: Eberswalder Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Ellington Hotel. Berliinin länsipuolella, Charlottenburgissa olevan hienon hotellin kulman takaa löytyvät Kurfürstendammin, Breitscheidplatzin ja Tauentzienstrassen loputon paraati ketjukauppoja, designerliikkeitä sekä kuuluisia tavarataloja. Missä: Nürnberger Str. 50-55, Schöneberg. U1, U2, U3: Augsburger Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Circus Hostel. Eloisa, kotoinen hostelli on Berliinin parhaita ja sijaitsee hyvien shoppailukatujen varrella. Kadun toisella puolella on bujetti-boutique-hotelli The Circus HotelMissä: Weinbergsweg 1a, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Pension Kima. Charmikas pensionaatti vanhassa Altbau-rakennuksessa on aivan Kurfürstendamm-kadun tuntumassa, Prada-liikkeen naapurissa. Missä: Wielandstr. 27, Charlottenburg. U1: Uhlandstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

One80° Hostel Berlin. Design-hostelli on Alexanderplatzin isojen kauppaketjujen vieressä ja myös aukion länsipuolella olevat shoppailukadut ovat lähellä. Hostellilla on oma ravintola ja klubi. Missä: Otto-Braun-Str. 65, Mitte. U2, U5, U8, S-Bahn: Alexanderplatz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman


Tripsteri App -Berliini banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *