Berliini – Taksi

Berliinin taksit ovat hinnankorotuksista huolimatta melko edullisia. Taksialaa valvotaan tiukasti eivätkä vedätykset ole yleisiä.

Miten saa taksin?

Taksin voi ottaa taksitolpalta tai “lennosta” eli kadulta vilkuttamalla. Vapaan taksin tunnistaa yleensä siitä, että auton katolla oleva valo loistaa keltaisena.

Taksin voi tietenkin myös tilata soittamalla keskukseen: Taxi Berlinin englanninkielinen palvelunumero on +49 30 202021 220, tai TaxiFunk: +49 30 44 33 22.

Berliiniläiset käyttävät myös MyTaxi-älypuhelinsovellusta, jonka kautta taksi tilataan ja sen sijaintia tarkkaillaan. Appi toimii Android-, Apple-, BlackBerry- sekä Windows-laitteilla. Maksutapoina käyvät luottokortti tai PayPal.

”Vuonna 2015 tuli voimaan määräys, jonka mukaan taksimatka pitää voida maksaa kortilla.”

Taksimatkan hinta

Taksimatkan perustaksa on 3,90 euroa. Ensimmäiset seitsemän kilometriä maksavat 2 € kappale, joiden jälkeen kilometritaksa tippuu 1,50 euroon. Vuonna 2015 tuli voimaan määräys, jonka mukaan taksimatka pitää voida maksaa kortilla, mutta maksutapa kannattaa tarkistaa kuljettajalta.

Suuret matkatavarat maksavat lisäksi 1€/kappale, luotto- tai debit-korttimaksusta peritään 1,50 € ja tilataksista maksetaan 5 euron lisä. Lisät eivät saa ylittää 13 euroa. Kuljettajan on pyydettäessä annettava kuitti. Kortilla maksavan pitää periaatteessa myös voida todistaa henkilöllisyytensä id-kortilla tai passilla.

Taksi saa kieltäytyä ajosta ainoastaan, jos matka vie kaupungin rajojen ulkopuolelle. Poikkeus on Schönefeld-lentokenttä, jonne taksin on ajettava, vaikka se on kaukana.

*Hinnat 2016

© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *