Berliini – Maksuvälineet ja käteinen

Berliinissä tarvitsee käteistä.

Vaikka maksukorttien lukulaitteet ovat yleistyneet paljon vain muutamassa vuodessa, on silti tavallista, että pienemmissä kaupoissa, kahviloissa, baareissa, klubeilla ja jopa ravintoloissa käy ainoastaan käteinen. Matkalippuja myyvät automaatitkaan eivät yleensä hyväksy ulkomaalaisia kortteja.

Pankkiautomaatteja on paljon ja ne on merkitty “Geldautomat” -tekstillä tai sinipunaisella EC-logolla. Ne toimivat pitkälti samalla lailla kuin suomalaisetkin. Kielen saa vaihdettua englanniksi.

Nostamisesta peritään yleensä pieni maksu (noin 0,75 €). EU-lainsäädännön mukaan pankit eivät saa periä asioinnista suurempaa maksua kuin mitä asiakas maksaisi kotimaassaan. Tarkista siis oman pankkisi palvelumaksut. Lisämaksun suuruus on käytävä ilmi rahaa nostaessa, joten ikäviä yllätyksiä ei pitäisi sattua.

© Erica Löfman

*Tripsteri.fi-sivuston aineistoa ei saa muokata tai jäljentää millään tavoin. Tripsteri sanoutuu irti kaikesta vastuusta niin suorista kuin epäsuorista vahingoista tai menetyksistä, jotka syntyvät seurauksena verkkosivujen sisällöstä (tai sen puuttumisesta). Ilmoitathan mahdollisista sisältöön liittyvistä ongelmista osoitteeseen info@tripsteri.fi.

 

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (2):

Helena Holmberg 26.10.2018 11:43

Pitääkö olla luottokortti vai käykö suomalainen pankkikortti?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 26.10.2018 14:36

Kaupoissa käy myös suomalainen pankkikortti – yleensä. Varaa varmuuden vuoksi käteistä mukaan ainakin ravintoloihin ja kahviloihin!
T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *