Berliinin lhbtiq-tapahtumia: CSD-kulkue, nahkaa ja fetissejä, Oktoberfest…

Tietyt uudet sekä vanhat lhbtiq-aiheiset tapahtumat kuuluvat oleellisesti Berliinin tapahtumakalenteriin!

Nahkaisa pääsiäinen

Pääsiäisenä Berliinissä on joka vuosi Euroopan suurin miesten nahka- ja fetissitapahtuma, Easter Fetish Week. Niinpä tämän pyhän ympärille on versonut liuta muitakin homo- ja queer-bileitä. Fetissi- ja nahkameininki pyörii Nollendorfplatzin ympärillä, mutta tapahtumia on ympäri kaupunkia.

CSD-paraati, lesbo- ja homokatujuhlat sekä queer-musafestarit heinäkuussa

Respect Gaymes -sateenkaariurheilutapahtuma tuo sadat osanottajat pelaamaan mm. jalkapalloa ja beach volleyta Berliiniin (7.7.2018). Osallistuminen sekä vierailu ovat ilmaisia. Joka vuosi järjestetään myös oheistapahtumia, kuten musiikkia, kilpailuja sekä workshopeja.

Berlin Queer Days -teemaviikko Potsdamer Platzilla kattaa suuren osan heinäkuusta (9.-29.7.2018). Tapahtuma on melko kaupallinen perhejuhla verrattuna Berliinin yhteisölähtöisiin tapahtumiin. Lavalla on kuitenkin konsertteja ja paikallisia dj:tä ja ohjelmaa on myös eri klubeilla ympäri kaupunkia.

Heinäkuussa Schönebergissä on Euroopan suurin homo- ja lesbofestivaali: Lesbisch-Schwules Strassenfest -katujuhla (21.-22.7.2018). Lämminhenkinen juhla kestää yhden viikonlopun verran ja on erittäin suosittu.

Monelle vuoden kohokohta on kun koko lhbtiq-yhteisön kirjo on edustettuna CSD (Christopher Street Day) -juhlassa (28.7.2018). Iltapäivän marssi on Berliinin vastike Pride-kulkueelle. Kulkue loppuu Brandenburgin portille, jossa Pride Village -alueella on poliittista lavaohjelmaa ja biletystä keskiyöhön saakka. Kreuzbergissä on usein järjestetty samana päivänä poliittisempi ja epäkaupalliseksi julistautunut KCSD-juhla.

Syksyn fetissijuhla sekä Oktoberfest

Taas syyskuussa Schöneberg pullistelee nahkahaarniskoissaan, kun fetissi-skene juhlii Folsom Europe -tapahtumassa (5.–9.9.2018).

Etelä-Saksaan kuuluvan Oktoberfestin vielä hauskempi versio on Berliinissä syys- ja lokakuussa maanantaisin järjestettävä Gaywiesn. Pääosassa ovat jättimäiset oluet ja kliseinen schlager-musiikki, mutta Oktoberfest-teltassa saa ihailla myös parrakkaita saksalaismiehiä baijerilaisissa kansanasuissa. Sisäänpääsy 8 euroa. Pöydän ja istumapaikat voi varata etukäteen saksankielisiltä nettisivuilta.

© Erica Löfman


Uusimmat matkavinkit


[pt_view id=”9ae28f244a”]

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):