Berliinin lhbt-myönteiset ravintolat ja kahvilat

Berliinissä on useita kahviloita ja ravintoloita, jotka ovat joko aktiivisesti LHBTIQ-myönteisiä tai ovat LHBTIQ-omistuksessa.

Aamupalaa ja brunssia

Aamupalaa tai taukokakkua voi nauttia Nollendorfplatzin tuntumassa klassisessa Cafe Beriossa (Maaßenstr. 7, Schöneberg) tai parin korttelin päässä freesissä Romeo und Romeo -kahvilassa (Motzstr. 20, Schöneberg). Molemmilla on kesäisin istumapaikkoja myös ulkona. Café Berio on auki aamukuudesta yön pikkutunneille saakka ja tarjoilee myös lämmintä ruokaa.

Queer-trendikkäässä Südblock-baarissa (Admiralstr. 1-2, Kreuzberg. U8: Kottbusser Tor) on sunnuntai-aamuisin “aikaisin” herääville “Frühe Vögel” –brunssi, joka alkaa kymmeneltä. Café Morgenrot -kahvilabaarin (Kastanienallee 85, Prenzlauer Berg. U2: Eberswalder Strasse) erinomainen kasvis- ja vegaanibrunssi on käynnissä pe-su, klo 11-15. Suosittu buffetti maksaa noin 9 euroa, mutta 6-12 euron hinnan määrää oma varallisuus. Kollektiivin pyörittämä Café Morgenrot on demokraattinen, antirasistinen sekä antiseksistinen.

Cappuccino vaihtuu cocktailiksi esimerkiksi Neues Ufer -kahvilabaarissa (Hauptstr. 157, Schöneberg. U7: Kleistpark), joka on kaupungin vanhimpia gay-kahviloita. Kuuluisa se on siksi, että Berliinin-vuosinaan naapurissa asunut David Bowie hengasi kuppilassa usein. Vuoteen 2003 asti paikan nimi oli Anderes Ufer. Mennyttä Berliiniä voi aistia myös Café Melitta Sundström -kahvilabaarissa (Mehringdamm 61, Kreuzberg. U6+U7: Mehringdamm), joka lainaa nimensä jo edesmenneeltä paikalliselta transvestiitilta ja aktivistilta. Aikoinaan naapurissa sijaitsi pitkään nykyisin Neuköllnissä oleva suosittu SchwuZ-klubi. Melitta Sundström on edelleen iltaisin eläväinen baari.

Rentoja ravintoloita

Illan aloittaa mielellään lämminhenkisessä italialaisessa Facciola-viinibaarissa (Foster Str. 5, Kreuzberg. U1: Görlitzer Bahnhof). Lyhyellä ruokalistalla on pari tarkkaan harkittua italialaista annosta, kuten gnoccheja, salaattia ja antipasti-annoksia.

Perinteistä saksalaista ruokaa tarjoaa Kurhaus Korsakow -kulmaravintola (Grünberger Str. 81, Friedrichshain. U5: Samariterstrasse). Kadun varressa olevien pöytien yllä liehuu pieni sateekaarilippu. Viikonloppuisin ravintolassa on myös suosittu brunssi-buffetti. Homo-omisteinen Schall und Rauch -hotelliravintola  (Gleimstr. 23, Prenzlauer Berg. U2+S-Bhf: Schönhauser Allee) tarjoaa sekin rentoa ilmapiiriä ja saksalaista keittiötä. Ravintolasta saa myös aamiaista sekä sunnuntaisin brunssia.

Saksalaisen moottoritienvarsipaikan mukaan – ironisesti? – nimetty ja sisustettu kasarihenkinen Raststätte Gnadenbrot (Martin-Luther-Str. 20a, Schöneberg. U4: Viktoria-Luise-Platz) on edullinen ja ystävällinen gay-ruokapaikka, jossa viihtyy sekalainen asiakaskunta. Ruoka on rustikaalista, mutta kasvisvaihtoehtojakin löytyy kiitettävästi. Puolalainen olut ja snapsi ovat vieraiden suosiossa.

Myös Berliinissä on jo pari vuotta kohistu hampurilaisista. Gay-alueen keskellä sijaitseva tyylikäs, homo-omisteinen Zsa Zsa Burger (Motzstr. 28, Schöneberg. U1+U2+U3+U4: Nollendorfplatz) tekee Schönebergin trendikkäimpiä burgereita. Joidenkin mielestä ne ovat jopa Berliinin parhaita! Ruokalistalta löytyy myös chicken wingsejä, keittoa ja salaattia. Hampurilaisen seuraksi saa halutessaan nauttia viiniä.

Tyylikkäitä illallisia

Viihtyisällä kadulla Schönebegissä oleva La Cocotte (Vorbergstr. 10, Schöneberg. U7: Eisenacher Strasse) on homo-omisteinen ja tunnettu “ranskalaisena homoravintolana”. Tyylikkään, hämärästi valaistun ravintolan menulta löytyy klassisia ranskalaisia annoksia, kuten Steak tartare ja Escargots de Bourgogne. Älä anna kammottavan nettisivun säikäyttää!

Axel-gay-hotellin tyylikkäässä Madloba-ravintolassa (Lietzenburger Str. 13-15, Schöneberg. U1+U2+U3: Wittenbergplatz) pääsee syömään maittavia georgialaisia erikoisuuksia kuten khinkali-taikinanyyttejä, phkali-salaattia ja khachapuri-juustoleipiä. Hotelliravintolassa saattaa olla luvassa myös iltaohjelmaa.

Schönebergin “Gay Villagen” keskellä asiakaskunta on homo-painotteinen. Sieltä löytyy myös pieni, vaaleanpunainen Sissi-itävaltalaisravintola (Motzstr. 34, Schöneberg. U1+U2+U3+U4: Nollendorfplatz / U4: Viktoria-Luise-Platz). Laadukkaan ravintolan ruokalistalla on schnitzeliä ja gulassia, pari kasvisvaihtoehtoa sekä herkullisia jälkiruokia.

© Erica Löfman

Uusimmat matkavinkit


[pt_view id=”9ae28f244a”]

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):