Berliinin kaupunginosat: Wedding

Vähän nuhjuinen Wedding on halpojen vuokrien takia jo vuosia houkutellut taiteilijoita, opiskelijoita ja omista baareista haaveilevia maailmankansalaisia. Nyt Weddingissä on vihdoin tarpeeksi kekseliäitä kahviloita ja luovia tiloja, jotta New York Timeskin julisti kaupunginosan hetken vihdoin koittaneen!

Wedding on melko hyvin liikennöity: U8-metrolinjan Wedding-Mitte-Kreuzberg-Neukölln-reitti kattaa ison osan Berliinistä. U6-linja vie Mitteen ja Kreuzbergiin. Ring-junarata hoitaa loput. Tegel-lentokenttä on vain muutaman kilometrin päässä.

Kun kaupunginosa pari vuotta sitten alkoi kiinnostaa berliiniläisiä, puhuttivat ensiksi paikalliset Vagabund- ja Eschenbräu-pienpanimot. Berliinistä on kasvanut mielenkiintoinen craft beer -kaupunki, ja Wedding on edelleen hyvä paikka maistella artesaanioluita. (Lue: Berliiniläistä artesaaniolutta, ole hyvä!)

Pari korttelia Eschenbräu-olutpanimosta, Sprengelplatz-aukion ympäristössä, on kivoja ravintoloita ja baareja – esimerkiksi Tegeler Strassella.

Gerichtstrassella taas sijaitsee moni alueen kiinnostavimmista baareista. (Lue: Berliinin baarit sekä Berliinin klubit)

Kaupunginosan yllättävän eloisaan kulttuuriskeneen tutustuu mm. entisessä krematoriossa, josta on rempattu Silent Green -kulttuurikompleksi. Siellä on nykyään työ- ja tutkimustiloja, näyttelyitä, konsertteja ja kirjailijavierailuja. Rosoisempi Panke on myös kulttuuritila, jossa klubin lisäksi järkätään jam-sessioita, levyjulkkareita ja leffailtoja. Uferhallen-varikkohallissa olevassa flyygelipajassa restauroidaan ja säilytetään historiallisia kosketinsoittimia, jossa Piano Salon Christophori myös kutsuu intiimeihin, savuisiin pianokonsertteihin.

Varsinaisia nähtävyyksiä Weddingissä on vähän. Humboldthain-puiston sodanaikaiseen flak-torniin kannattaa kiivetä kaupunkimaisemien takia. Viereisellä Gesundbrunnen-S-Bahn-juna-asemalla voi ilmoittautua Berliner Unterwelten -järjestön opastamalle kierrokselle maanalaiseen pommisuojaan. (Lue lisää: Berliinin parhaat nähtävyydet)

Vaikka kaupunginosa ei ole kaunis on Weddingissä yllättävän paljon viheralueita. Lämpimällä säällä läheinen Plötzensee-järvi houkuttaa uimaan tai löhöilemään. Alueella on myös erillinen nakuranta, eli saksalaisittain FKK-ranta.

Moni berliiniläinen kuvittelee työläiskaupunginosan olevan vähän vaarallinen, ehkä koska Wedding on yksi Berliinin väestöllisesti monipuolisimmista kaupunginosista, ehkä koska katukuvaa hallitsevat isot tiet ja harmaat rakennukset.

[su_box title=”Hotellisuosituksia Weddingiin”]

Wedding ei monelle ole ilmiselvä valinta, mutta etenkin tottuneelle Berliinissä kävijälle kaupunginosassa on taatusti uutta löydettävää. Tegel-lentokenttä on parinkymmenen minuutin matkan päässä ja U8-metrolinjalla pääsee helposti läpi koko kaupungin.

Hotel Big Mama: Erittäin edullinen, mukava ja siisti hotelli. Lähin U-Bahn-pysäkki on kävelymatkan päässä. Lähialueella on pieni Panke-joki, jonkin verran kahviloita ja baareja sekä paljon turkkilaisia yrityksiä. Missä: Koloniestr. 24, Wedding.U8+U9: Osloer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Berlinapartments-Downtown: Tasokkaita loma-asuntoja viihtyisässä vanhassa asuintalossa. Aivan vieressä on U-Bahn-asema, lähellä on mielenkiintoinen Uferhallen-alue, sympaattinen Panke-joki sekä pari Weddingin kivoista baareista. Missä: Schwedenstr. 14, Wedding. U8+U9: Osloer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Apartment in Wedding: Viisi edullista lomahuoneistoa hyvällä sijainnilla lähellä Seestrassea, Leopoldplatzia sekä ruokakauppoja ja ravintoloita. Missä: Genter Str. 62, Wedding. U6: Seestrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Citylight Berlin: Konstailematon, melko edullinen hotelli hiljaisella sivukadulla. Kulkuyhteydet ovat hyvät ja vieressä on mm. iso Humboldthain-puisto. Hotellissa on baari sekä biljardipöytä. Plussaa: Ilmainen aamupala! Missä: Böttgerstr. 23, Wedding. U8+S-Bhf: Gesundbrunnen. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

[/su_box]

© Erica Löfman

[the_grid name=”Berliini”]

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):