Berliinin kaupunginosat: Wedding

Aikaisemmin halvoista vuokrista, opiskelijabaareista sekä monikulttuurisuudesta tunnetussa kaupunginosassa on meneillään rakennus- ja remonttivimma. Söpöjen kahviloiden, pienpanimoiden ja uusien ravintoloiden seassa ei vielä juuri törmää muihin turisteihin!

Berliiniläisiä alkoi muutama vuosi sitten ensin houkutella Weddingiin Vagabund- ja Eschenbräu-pienpanimot. Nyt viihtyisältä Sprengelstrasselta sekä Tegeler Strasselta löytyy useita kivoja kahviloita sekä ravintoloita, samoin Leopoldplatzin ympäristöstä. Gerichtstrassella taas sijaitsee useampikin alueen kiinnostavimmista baareista.

Varsinaisia nähtävyyksiä Weddingissä on vain vähän: kiinnostavin on Humboldthain-puiston sodanaikaisen ilmatorjuntatornin raunio, jonne kannattaa kiivetä kaupunkimaisemien takia. Läheisellä Gesundbrunnen-juna-asemalla Berliner Unterwelten -järjestö tarjoaa mielenkiintoisia opastettuja kierroksia mm. maanalaiseen pommisuojaan.

Vaikka kaupunginosa ei ole kaunis on täällä yllättävän paljon viheralueita. Lämpimällä säällä läheinen Plötzensee-järvi houkuttaa uimaan ja löhöilemään. Sieltä löytyy myös ”FKK”-ranta, eli nakuranta saksalaisittain.

Weddingin kulttuuriskeneen tutustuu esimerkiksi entisessä krematoriossa, josta on rempattu monialainen Silent Green -kulttuurikompleksi. Siellä voi nähdä konsertteja, kirjaillisuustapahtumia, elokuvanäytöksiä sekä näyttelyitä, vierailla tutkivassa Savvy Contemporary -taidetilassa tai juoda kupin kahvia viihtyisässä puutarhassa. Rosoisemmassa Panke-kulttuuritilassa järkätään bileitä, jam-sessioita, näyttelyitä, levyjulkkareita sekä leffailtoja.

Uferhallen-varikkohallissa oleva Piano Salon Christophori -pianosalonki esittää korkealaatuisia, intiimejä konsertteja. Tilassa myös restauroidaan ja säilytetään historiallisia kosketinsoittimia.

Moni berliiniläinen kuvittelee työläiskaupunginosan olevan vähän vaarallinen, ehkä koska Wedding on yksi Berliinin väestöllisesti monipuolisimmista kaupunginosista, ehkä koska maisemaa hallitsevat monikaistaiset autotiet ja harmaat rakennukset.

Hotellisuosituksia Weddingiin

Wedding ei ole ilmiselvä vierailukohde, mutta majoituksen voi saada edullisesti ja tottuneelle Berliinissä kävijälle kaupunginosassa on uutta löydettävää. Tegel-lentokenttä on parinkymmenen minuutin matkan päässä ja U8- ja U6-metrolinjoilla pääsee läpi koko kaupungin, Ring-junarata kattaa loput.

Hotel Big Mama. Edullinen, mukava ja siisti hotelli. Lähin metro- ja ratikkapysäkki ovat kävelymatkan päässä. Lähialueella on pieni Panke-joki, jonkin verran kahviloita ja baareja. Missä: Koloniestr. 24, Wedding. U8, U9: Osloer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Berlinapartments-Downtown. Tasokkaita loma-asuntoja viihtyisässä vanhassa asuintalossa. Aivan vieressä on U-Bahn-asema, lähellä on mielenkiintoinen Uferhallen-alue, sympaattinen Panke-joki sekä muutamia kivoja baareja. Missä: Schwedenstr. 14, Wedding. U8, U9: Osloer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Apartment in Wedding. Viisi edullista lomahuoneistoa hyvällä sijainnilla lähellä Seestrassea, Leopoldplatzia sekä ruokakauppoja ja ravintoloita. Missä: Genter Str. 62, Wedding. U6: Seestrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Citylight Berlin. Konstailematon, edullinen hotelli hiljaisella sivukadulla, ison Humboldthain-puiston tuntumassa. Kulkuyhteydet ovat hyvät. Hotellissa on ilmainen aamupala sekä baari ja biljardipöytä. Missä: Böttgerstr. 23, Wedding. U8, S-Bahn: Gesundbrunnen. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Lue myös

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *