Berliinin kaupunginosat: Neukölln

Neukölln oli vielä kymmenen vuotta sitten yksiselitteisen huonomaineinen. Kun opiskelijat ja Berliiniin parveilevat nuoret ulkomaalaiset löysivät sinne, siitä tuli lähes yhdessä yössä kaikista coolein kaupunginosa.

Neuköllnistä tekee viihtyisän sen kauniit vanhat talot, useat puistot sekä Maybachufer-kanava. Kanavan varrella on tiistaisin ja perjantaisin suosittu turkkilainen markkina ja joka toisena sunnuntaina Nowkoelln-kirpputori. (Lue: Berliinin kirpputorit) Kaupunginosassa on huomattava arabiväestö, mikä tarkoittaa esimerkiksi erinomaista Lähi-idän ruokaa. Sonnenalleeta kutsutaan joskus lempinimillä ”Gazan kaista” ja sen ympäristöä ”Little Beirutiksi”.

Neuköllnin pohjoispuolen ovat  vallanneet trendikkäät kahvilat sekä ravintolat ja esimerkiksi vegaaniruokaa etsivä viihtyy Neuköllnissä hyvin. (Lue: Vegaanin ja kasvissyöjän Berliini)

Temperhofer Feldin viereinen Schillerkiez ja sen lehtevä Schillerpromenade-katu ovat Neuköllnin uusia suosikkeja. Sieltä löytyy suloisia kahviloita ja trendikästä ruokaa. Weserstrassen ympäristöön kannattaa lähteä seikkailumielellä löytämään kaikkea australialaisesta aamupalasta trendikkääseen queer-baariin. (Lue myös: LHBT-matkailijan Berliini)

Tempelhof-lentokentän sulkeminen lentoliikenteeltä ja puistokäyttöön avaaminen vuonna 2010 muutti Neuköllnin luonnetta. Perheet grillaavat sulassa sovussa suositun puiston kiitoradoilla tuulilautailevien ja lenkkeilevien kanssa. Lentokentän aluueella järjestetään myös yleisötapahtumia kuten festareita. (Lue: Berliinin puistot)

Neuköllnin lähes suosituimmaksi vierailukohteeksi on kehkeytynyt berliiniläisen rento Klunkerkranich-kattoterassi, joka sijaitsee hämäävän tavallisen kauppakeskuksen katolla. (Lue: Berliinin yöelämä)

[su_box title=”Hotellisuosituksia Neuköllniin”]

Neuköllnissä on pajon rauhallisia pikkukatuja sekä kanavanvarsia joiden varrelle istahtaa kahville. Yöelämä on huippua ja kaupunginosasta löytyy hyviä ravintoloita, mutta museoita ja nähtävyyksiä pitää etsiä muualta. Hotellista on mielellään hyvät kulkuyhteydet muualle Berliiniin, esim. U8-U-Bahn linjalla.

Hotel Prens: Erittäin edullisen perushotellin sijainti on täydellinen sekä Neuköllnin että Kreuzbergin tutkimiseen, jalan tai U-Bahnilla. Plussaa viereisen Maybachufer-kanavan idyllistä! Missä: Kottbusser Damm 102, Neukölln. U1+U8: Kottbusser Tor / U8: Schönleinstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hüttenpalast: Sympaattinen ja vähän erilainen hotelli, jossa majoituksen voi varata perinteisemmän hotellihuoneen lisäksi sisällä olevaan asuntovaunuun tai puumökkiin! Takapiha tarjoaa rauhaa ja rentoutumista. Missä: Hobrechtstr. 66, Neukölln. U7: Hermannplatz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

[/su_box]

© Erica Löfman

[the_grid name=”Berliini”]

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):