Berliinin kaupunginosat: Mitte

Mitte-kaupunginosasta löytyy kaikkea: shoppailua, mielenkiintoisia sivukatuja, museoita, trendikkäitä ravintoloita ja hämyisiä baareja. Turistille tarjolla ovat Berliinin kuuluisimmat nähtävyydet.

”Mitte” tarkoittaa keskusta – siispä kaupunginosa onkin Berliinin ensimmäinen ja kirjaimellisesti Berliinin keskellä. Sen näkyvin piirre on 368 metriä korkea tv-torni ja sen vieressä oleva Park Inn -hotelli. Kaupungin kuuluisimmat museot ovat vieri vieressä Museumsinsel-museosaarekkeella. Unter den Linden -katu johtaa Brandenburgin portille, jonka vieressä ovat Tiergarten-puisto, Reichstag sekä mustanpuhuva holokaustimuistomerkki. (Lue: Pika-opas: nähtävyydet päivässä)

Kaupunginosalla onkin monta persoonallisuutta: Unter den Lindeniä ympäröivä ylväs keisarien ja historian Mitte, trendikäs Rosenthaler Platzin ympäristö uusine designer-kauppoineen, ketjukauppojen ja turistien Alexanderplatz sekä modernin arkkitehtuurin koristama Potsdamer Platz.

Muodista ja designistä kiinnostunut innostuu Mitten pienistä ja isommista shoppailukaduista Müntzstrassen, Torstrassen ja Rosenthaler Strassen ympärillä. (Lue: Berliinissä shoppailu)

Mitten yöelämällä on paljon tarjottavaa intiimeistä klubeista kiiltäviin cocktailbaareihin, paljolti Torstrassen tuntumassa. (Lue: Berliinin yöelämä)

Berliiniläisten puheissa Mitte on start upien ja PR-toimistojen viidakko, jossa kaikki on vähän kalliimpaa kuin muissa kaupunginosissa, eikä päivä lähde käytiin ilman cappuccinoa – ”to go”, tietenkin.

Hotellisuosituksia Mitteen

Mitte on kirjaimellisesti Berliinin keskellä, joten sieltä käsin – tai jalan – on helppo ottaa kaupunki haltuun. Mittestä ei edes välttämättä tarvitse poistua, sillä kaupunginosassa on huippuja museoita, kauppoja, baareja, ravintoloita… Sijainnilla on silti tietenkin väliä:


Hotel Amano: Design-hotellin sijainti pienten putiikkien ja mielenkiintoisen ravintoloiden tuntumassa on täydellinen. Missä: Auguststr. 43, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.


Honigmond: Pienen boutique-hotellin charmikkaat, viihtyisät huoneet ovat kaikki erilaisia, mutta kaikissa on romanttinen antiikki-twist. Sijainti on hyvä Mitten ostoskatujen ja ravintoloiden sekä baarien tutkailuun. Moni nähtävyys on kävelyetäisyyden päässä. Parin korttelin päässä on myös Honigmond Garden Hotel, jossa on ihana puutarhakeidas. Missä: Tieckstr. 11, Mitte. U6: Oranienburger Tor / Naturkundemuseum. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.


Novotel Berlin Mitte: Sijainti museosaarekkeella on täydellinen klassisen Berliinin tutkailuun, mutta myös Kreuzbergin houkutukset ovat kävelyetäisyydellä. Missä: Fischerinsel 12 , Mitte. U2: Spittelmarkt. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.


Gorki Apartments: Tyylikkäät huoneistot ihanassa vanhassa rakennuksessa eivät voisi olla paljoa paremmalla sijainnilla Mitten ja Prenzlauer Bergin shoppailualueiden ja ravintoloiden tutkailuun jalan, ratikalla tai U-Bahnilla! Ilmainen wifi. Missä: Weinbergsweg 25, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.


Casa Camper: Pienehkö, viihtyisä boutiquehotelli keskellä Mitten säpinää. Hintaan kuuluu baarin 24-h buffetti, drinkit – sekä näkymät. Missä: Weinmeisterstr. 1, Mitte. U8: Weinmeisterstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.


Circus Hostel: Eloisa, kotoisa hostelli on Berliinin parhaita. Plussaa omasta olutpienpanimosta! Yksityis- ja dorm-huoneita, alkaen 19 euroa/yö. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä. Kadun toisella puolella on ketjuun kuuluva bujetti-boutique-hotelli The Circus HotelMissä: Weinbergsweg 1a, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.


Baxpax Downtown Hostel Hotel: ”Poshtelli” rauhallisella sivukadulla on lähellä suuria katuja ja kulkuyhteyksiä. Dorm-majoitus alk. 10 euroa, tarjolla myös yksityishuoneita. Missä: Ziegelstr. 28, Mitte. S-Bhf: Oranienburger Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.


© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):