Berliinin kaupunginosat: Mitte

Mitte-kaupunginosasta löytyy kaikkea: shoppailua, mielenkiintoisia sivukatuja, museoita, trendikkäitä ravintoloita ja hämyisiä baareja. Turistille tarjolla ovat Berliinin kuuluisimmat nähtävyydet.

”Mitte” tarkoittaa kirjaimellisesti keskustaa. Tänne nousivat Berliinin ensimmäiset asutukset 1300-luvulla. Kaupunginosan näkyvin piirre on Alexanderplatzilla sijaitseva 368 metriä korkea tv-torni. Kaupungin kuuluisimmat museot löytyvät vieri vieressä Museumsinsel-museosaarekkeelta. Unter den Linden -bulevardin päästä lytyvä ikoninen Brandenburgin portti on Saksan yhtenäisyyden symboli. Berliinin kuuluisat nähtävyydet suorittaakin kätevästi lähes yhdellä kertaa.

Mittellä on monet kasvot: historiallinen ja ylväs Unter den Lindenin ympäristö, vilkas Rosenthaler Platz kahviloineen ja kauppoineen, harmaa ja kiireinen Alexanderplatz sekä modernin arkkitehtuurin koristama Potsdamer Platz.

Muodista ja designistä kiinnostunut innostuu pienistä shoppailukaduista Müntzstrassen, Torstrassen ja Rosenthaler Strassen ympärillä. Alexanderplatzin länsipuolella sijaitsevat korttelit ovat myös täynnä ravintoloita, taidegallerioita sekä boutique-hotelleja.

Mitten yöelämä on täynnä viineihin, artesaanidrinkkeihin ja pienpanimoihin erikoistuneita baareja, mutta seassa on myös muutama klubi sekä homobaari. Yöelämä keskittyy etenkin Torstrassen tuntumaan.

Berliiniläisten puheissa Mitte on start upien ja PR-toimistojen viidakko, jossa kaikki on vähän kalliimpaa kuin muissa kaupunginosissa. Mittessä on myös vaikeaa vältellä muita matkailijoita.

Hotellisuosituksia Mitteen

Mittestä käsin – tai jalan – on helppo ottaa koko kaupunki haltuun. Kaupunginosasta ei edes välttämättä tarvitse poistua, sillä alue vilisee huippuja museoita, kauppoja, baareja, ravintoloita… Sijainnilla on toki väliä:

Hotel Amano. Design-hotellin sijainti pienten putiikkien ja mielenkiintoisen ravintoloiden tuntumassa on täydellinen. Missä: Auguststr. 43, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Honigmond. Pienen boutique-hotellin charmikkaat, viihtyisät huoneet ovat kaikki erilaisia, mutta kaikissa on romanttinen antiikki-twist. Sijainti on hyvä Mitten ostoskatujen ja ravintoloiden sekä baarien tutkailuun. Moni nähtävyys on kävelyetäisyyden päässä. Parin korttelin päässä on myös Honigmond Garden Hotel, jossa on ihana puutarhakeidas. Missä: Tieckstr. 11, Mitte. U6: Oranienburger Tor / Naturkundemuseum. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Novotel Berlin Mitte. Sijainti museosaarekkeella on täydellinen klassisen Berliinin tutkailuun, mutta myös Kreuzbergin houkutukset ovat kävelyetäisyydellä. Missä: Fischerinsel 12 , Mitte. U2: Spittelmarkt. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Gorki Apartments. Tyylikkäät huoneistot ihanassa vanhassa rakennuksessa eivät voisi olla paljoa paremmalla sijainnilla Mitten ja Prenzlauer Bergin shoppailualueiden ja ravintoloiden tutkailuun jalan, ratikalla tai U-Bahnilla! Ilmainen wifi. Missä: Weinbergsweg 25, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Casa Camper. Pienehkö, viihtyisä boutiquehotelli keskellä Mitten säpinää. Hintaan kuuluu baarin 24-h buffetti, drinkit – sekä näkymät. Missä: Weinmeisterstr. 1, Mitte. U8: Weinmeisterstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Circus Hostel. Eloisa hostelli on Berliinin parhaita ja saa plussaa omasta olutpienpanimosta! Yksityis- ja dorm-huoneita, alkaen 19 euroa/yö. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä. Kadun toisella puolella on ketjuun kuuluva budjetti-boutique-hotelli The Circus HotelMissä: Weinbergsweg 1a, Mitte. U8: Rosenthaler Platz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Baxpax Downtown Hostel Hotel. ”Poshtelli” rauhallisella sivukadulla on lähellä suuria katuja ja kulkuyhteyksiä. Dorm-majoitus alk. 10 euroa, tarjolla myös yksityishuoneita. Missä: Ziegelstr. 28, Mitte. S-Bahn: Oranienburger Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

© Erica Löfman

iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *