Berliinin kaupunginosat: Friedrichshain

Moni matkaopas jättää Friedrichshain-osion lyhyeksi, sillä kaupunginosassa ei ole monta museota tai nähtävyyttä. Se kukoistaa iltaisin ja öisin.

Friedrichshainin kivat pikku kaupat, kahvilat ja ravintolat ovat kätevästi Boxhagener Platzin ympärillä. Perusaasialaisten ravintoloiden ja pienten vaateliikkeiden vierestä löytyy punk-kauppoja, vegaanipikaruokaa ja metallibaareja. Itse Platzilla on lauantai-iltapäivisin sympaattinen ruokatori ja sunnuntaisin suosittu kirppis (lue: Berliinin kirpputorit).

Hauskanpito keskittyy Warschauer Strassen juna-asemien läheisyyteen, Revaler Strassen varrelle sekä Simon-Dach-Strasselle. RAW-varikosta on tullut Berliinin tunnetuin ”bilemaili”. Alueella on hauska sekoitus taiteentekijöitä ja skeittareita, turisteja ja paikallisia, baareja ja klubeja, graffitteja ja lasinsirpaleita. Entinen varikko-alue ja sen rakennukset ovat suurimmaksi osaksi myyty investoijille ja nyt odotetaan, mitä he aikovat niillä tehdä. Varmaa on, että toiminta tulee kaupallistumaan.

Warschauer Strassen juna-aseman ja RAW -alueen huolettomat turistit houkuttelevat varkaita ja huumekauppiaita. Etenkin öisin niiden lähistöllä kannattaa pysyä valppaana.

Myös Ostkreuz-juna-aseman tuntumassa, Sonntagstrassella sekä Neue Bahnhofstrassella, on nykyään kourallinen mielenkiintoisia baareja. (Lue: Berliinin yöelämä). Kuuluisin Berliinin klubeista on entisessä voimalaitoksessa sijaitseva, massiivinen Berghain. Se on tositarkoituksella bilettäjien mekka, tunnettu maailmanluokan teknosta, seksuaalisesta avoimuudesta ja tiukasta ovipolitiikasta. Tosin joidenkin mielestä Berghainista ja sen pitkästä jonosta on tullut pelkkä turistirysä. (Lue: Berliinin klubit)

Friedrichshainin näkyvin maamerkki on suuri Frankfurter Tor -risteys. Sen molemmin puolin kulkeva leveän ja lehtevä DDR-esplanadin Karl-Marx-Allee ja Frankfurter Allee ovat Berliinin erikoisimpia katuja: Stalinistinen arkkitehtuuri ja leveät kävelykaistat tekevät tunnelmasta uniikin.

Friedrichshainin tunnetuin nähtävyys on East Side Gallery – noin 1,3 kilometrin pätkä alkuperäistä Berliinin muuria, josta on tehty ulkoilmagalleria maalamalla ”taidetta” betonipaloihin. Uusin vierailukohde taas on kylämäinen Holzmarkt-alue, myös jokirannassa.

[su_box title=”Hotellisuositukset Friedrichshainiin”]

Friedrichshainissa on sunnuntaikirpputoreja, pieniä liikkeitä sekä viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Se on hyvä kaupunginosa etenkin, jos ei aio suorittaa liikaa, vaan haluaa vain nauttia Berliinin fiiliksestä. Oberbaumbrücke-sillalla on mahtavat näköalat Spree-joelle ja sen yli pääsee kävellen Kreuzbergiin.

Michelberger Hotel: Trendihotellin sijainti, tyyli sekä hinta täsmäävät. Vilkkaan juna-aseman vieressä on hyviä baareja ja klubeja aivan lähietäisyydellä. Missä: Warschauer Str. 39, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Almodóvar Hotel: Neljän tähden luomuhotellin sijainti on hyvä Friedrichshainissa shoppailuun ja illanviettoon. Hotellin kasvisravintola valmistaa myös vegaanisia, gluteiinittomia ja raw-food ruokia. Missä: Boxhagener Str. 83, Friedrichshain. U5: Samariterstrasse / S-Bahn: Ostkreuz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Ostel: DDR:ää nostalgisoiva, edullinen elämyshotelli on sisustettu kuin vielä elettäisiin 1970-lukua Itä-Saksassa. Missä: Wriezener Karree 5, Friedrichshain. S-Bahn: Ostbahnhof. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

nhow: Värikkäässä musiikkihotellissa aivan Spree-joen äärellä on kaksi äänistudiota ja huonepalvelusta voi tilata kitaran tai dj-setin. Mahtava sijainti Friedrichshainin sekä Kreuzbergin yöelämän tutkimiseen! Missä: Stralauer Allee 3, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Plus Berlin Hostel and Hotel: Toistuvasti Berliini parhaaksi rankatun hostellin sijainti Oberbaumbrücke-sillan ja Spree-joen tuntumassa sopii yöelämän tutkimiseen. Ylemmissä kerroksissa on rauhallisia hotellihuoneita. Ehdoton erikoisuus on sisäuima-allas ja ilmaiset jooga-tunnit. Missä: Warschauer Platz 6, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

[/su_box]

© Erica Löfman

[the_grid name=”Berliini”]

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):