Berliinin kaupunginosat: Charlottenburg

Charlottenburgin tunnelmalliset aukiot ja vilkkaat ostoskadut saavat tuntemaan, että voisi olla Pariisissa. Kaupunginosan maine on porvarillinen ja fiini ja sen parasta antia ovat kulttuuritarjonta sekä ravintolat.

Alueen tunnetuin nähtävyys on yli 120-vuotias Kurfürstendamm, joka on nykyään kauppa- ja ravintolaketjujen valloittama shoppailukatu. (Lue: Ostoksilla Berliinissä)

Charlottenburg on monin paikoin eloisa ja turistienkin suosiossa. Ison Kurfürstendamm-ostoskadun lisäksi kannattaa tutustua tunnelmallisen Savignyplatzin ympäristön runsaaseen ravintola- ja kahvilatarjontaan.

80-luvulla Charlottenburg sai kyseenalaista kunniaa, kun pitkälti sinne sijoittuva tositapahtumiin perustuva kirja ja elokuva teini-ikäisestä Christiane F. -heroinistista löi läpi. Bahnhof Zoosta tuli kulttinähtävyys.

Bikini Berlin -”konsepti-ostoskeskus” toi uutta energiaa alueelle avatessaan Ku’dammin tuntumaan vuonna 2014. Hiljaisten vuosikymmenten jälkeen Charlottenburgiin on viime vuosina avattu kunnianhimoisia ravintoloita, kiinnostavia baareja ja merkittävä valokuvamuseo, C/O Berlin.

Alueen taidemuseoihin kuuluvat myös Berggruen-museo, jossa on esillä yksi maailman merkittävimmistä klassisen nykytaiteen kokoelmista, Bröhan-taide- ja design-museo, joka tutustuttaa art nouveau’hun, art decoon ja funktionalismiin sekä valokuvataidemuseo Museum für Fotografie (Helmut Newton Stiftung). (Lue: Parhaat taide- ja designkohteet)

Charlottenburgin linna ja sen barokkipuutarha ovat suosittuja vierailukohteita, mutta helpompi ja vaikuttavampi nähtävyys on Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirchen raunio. Kirkko tuhoutui Berliinin pommituksissa vuonna 1943 ja raunio jätettiin sodanvastaiseksi muistomerkiksi. (Lue: Berliinin parhaat nähtävyydet)

Berliinissä on kaksi eläintarhaa, sillä molemmin puolin Berliinin muuria oli omansa. Suosittu läntinen eläintarha sijaitsee Bahnhof Zoo -aseman vieressä. Sen ylpeyden aihe on maailman suurimpiin kuuluva valikoima eläimiä, joskin vierailijaa saattavat häiritä joidenkin eläinten ahtaan ja epämodernin tuntuiset olot.

[su_box title=”Hotellisuosituksia Charlottenburgiin”]

Charlottenburg on kuin oma kaupunkinsa, täynnä isoja vaatekauppoja, hotelleja, museoita ja hienostuneita ravintoloita. Kannattaa varoa, ettei päädy supertylsille asuinalueille ja huonojen kulkuyhteyksien päähän. Moni lähtee illaksi muihin kaupunginosiin hakemaan yöelämää etenkin, jos Berliinin klubit kiinnostavat. Mieti, kannattaaako hotellin kallis aamupala vai syökö mieluummin lähi-kahviloissa?

25hours Hotel Bikini Berlin: Trendikkään designhotellin sisustus on rento ja täynnä hauskoja yksityiskohtia. Viereiset Bikini Haus -kauppakeskus, Breitscheidplatz-aukio sekä Kurfürstendamm-ostoskatu ovat täynnä muotiliikkeitä ja tavarataloja. Myös liikenneyhteydet ovat erinomaiset joka suuntaan! Missä: Budapester Str. 40, Charlottenburg. U1+U2+U9+S-Bhf: Zoologischer Garten. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Bleibtreu: Keskihintainen pieni design- ja wellness-hotelli Kurfürstendamm-ostoskadun kivalla, rauhallisella sivukadulla. Kohokohta: ilmainen minibaari! Lähimmät U-Bahn-asemat ovat kävelymatkan päässä. Missä: Bleibtreustr. 31, Charlottenburg. U1: Uhlandstrasse / U7: Adenauerplatz. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Pension Kima: Yksinkertainen, viihtyisä pensionaatti vanhassa Altbau-rakennuksessa tuo budjettimatkailuun charmia. Sijainti on aivan Kurfürstendamm-kadun tuntumassa, Prada-liikkeen naapurissa. Missä: Wielandstr. 27, Charlottenburg. U1: Uhlandstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Pension Funk: Tunnelmallinen pieni pensionaatti on sisustettu art noveau -tyyliin. Ku’damm ja hyvät shoppailumestat ovat aivan vieressä. Missä: Fasanenstr. 69, Charlottenburg. U1: Uhlandstrasse. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Waldorf Astoria Berlin: Hienostuneen hotellin sijainti on täydellinen Charlottenburgin anteihin tutustumiseen. Houkuttimia ovat Guerlain-spa sekä Michelin-palkittu ranskalainen Les Solistes -ravintola. Missä: Hardenbergstr. 28, Charlottenburg. U1+U2+U9+S-Bhf: Zoologischer Garten. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

[/su_box]

© Erica Löfman

[the_grid name=”Berliini”]

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):