Hotellit ja yöpyminen Berliinissä

Berliinin keskeisissä kaupunginosissa on valtavasti elämää, joten hotellin sijainnin suhteen ei voi osua täysin pieleen. Mitä haluat Berliinissä tehdä ja nähdä? Yöelämästä innostuva pyörii Kreuzbergissä ja Neuköllnissä. Shoppailija viettää aikaa Mittessä ja Charlottenburgissa.

Hotellivarauksen kanssa kannattaa olla ajoissa – monena viikonloppuna Berliinissä on niin paljon tapahtumia ja turisteja, että huoneista on pulaa.

Hinnat ilmoitetaan yleensä per huone, per yö. Hostellin yhteismajoituksessa vuodepaikan hinta alkaa noin kahdeksasta eurosta, yksityishuoneesta saa maksaa kolmesta kympistä ylöspäin. Myös Berliinin hostellivalikoimasta löytyy trendikkäitä, viimeisen päälle sisustettuja vaihtoehtoja.

Tyylikkäästä hotellista saa maksaa vähintään 70 euroa/yö.

Reilulla satasella per yö hotellihuone löytyy jo erikoisesta ja ikimuistettavasta hotellista. Tuntuu lähes hölmöltä maksaa klassisten luksushotellien hintoja, jotka ovat vähintään kaksi- tai kolmesataa euroa yössä! Toisaalta Berliinissä on myös upeita luksushotelleja, jos vaan budjetti sallii. Niistä käsin kaupungin kokee aivan uudella tavalla.

Hotellisuosituksia hinnan mukaan:

Hotelliaamupalaa ei yleensä automaattisesti kuulu huoneen hintaan eikä sitä välttämättä kannata tilata etukäteen, sillä Berliinin lukuisista kahviloista tai pikkuleipomoista aamiaisen saa paljon edullisemmin. (Lue: Berliinin kahvilat ja Berliinin kasvis- ja vegaanikahvilat sekä aamupalat)

Berliinin hotellit eivät välttämättä tarjoa vierailleen ilmaista wifi-verkkoa, joten asia kannattaa tarkistaa hotellikohtaisesti etukäteen.

Berliinin Airbnb-sivustolla on myös valikoima loma-asuntoja sekä vierashuoneita. Asuntopulasta kärsivän kaupungin asuntojen lomakäyttöä yritetään aktiivisesti rajoittaa, mutta vastuun lakien noudattamisesta kantaa vuokranantaja, ei vieras.Booking.com

Miltä alueelta kannattaa varata hotelli?

Jos ei ole varma missä päin Berliiniä aikoo pyöriä on Mitte-kaupunginosa hyvä kompromissi. Se on kirjaimellisesti keskellä kaupunkia, joten sieltä on helppo suunnata minne tahansa. Pakettimatkojen tarjoushotellit ovat usein pieniä tai keskikokoisia ja sijoittuvat kaupungin länsiosiin, joista voi olla pitkä matka kirpputoreille ja klubeille, jota ovat pitkälti Kreuzbergissä, Neuköllnissä ja Friedrichshainissa.

Lhbtiq-matkailijoita varten luotu Pink Pillow -sertifikaatti pyrkii takaamaan asiakkaille tasa-arvoisen kohtelun. Berliinissä voi valita myös monesta varsinaisesta gay-hotellista!

Berliinissä on myös kaksi täysin vegetaarista luomuhotellia ja lisäksi useita hotelleha, joissa vegaaniruokailu onnistuu vaivatta.

Berliinin hotellivero

Vuodesta 2014 alkaen Berliinin kaupunki on perinyt majoituksen hinnasta viiden prosentin lisäveron kaupungissa yöpyviltä turisteilta. Hotellit lisäävät veron laskuun paikan päällä – jotkut harvat hotellit maksavat sen itse. Todistettavasti liikematkalla oleva välttyy verolta, jos firma on varannut yöpymisen  tai maksaa sen tai jos työnantaja on kirjoittanut kirjeen, joka kertoo kyseessä olevan työmatkan.

© Erica Löfman

Hotellisuositukset

Berliini – Edulliset hotellit ja hostellit (alle 50 euroa / yö)

Berliini – Keskihintaiset hotellit (alle 100 euroa / yö)

Berliini – Designhotellit (alle 150 euroa / yö)

Berliini – Luksus- ja boutique-hotellit (yli 150 euroa / yö)

 

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):