Hotellit ja yöpyminen Berliinissä

Kaikissa Berliinin keskeisissä kaupunginosissa on paljon elämää eikä hotellin sijainnin kanssa voi osua täysin hutiin. Muutamat seikat on kuitenkin hyvä ottaa huomioon!

Mieti hotellia varatessasi ennen kaikkea, mitä haluat Berliinissä tehdä ja nähdä? Yöelämästä innostuva pyörii Kreuzbergissä tai Neuköllnissä. Shoppailija taas haluaa viettää aikaa Mittessä ja Charlottenburgissa. Vegaani taas viihtyy erinomaisesti esimerkiksi Friedrichshainissa.

Ole ajoissa hotellivarauksen kanssa, sillä Berliinissä on niin paljon vierailijoita, että majoituksesta on hetkittäin jopa pulaa.

Hotellihuoneiden hinnat ilmoitetaan per huone, per yö.

Hostellin yhteismajoituksessa vuodepaikan hinta alkaa noin kympistä, yksityishuone maksaa kolmesta kympistä ylöspäin. Berliinin hostellivalikoimasta löytyy trendikkäitä, viimeisen päälle sisustettuja vaihtoehtoja. Tyylikkäästä hotellista saa maksaa vähintään 70 euroa/yö. Reilulla satasella hotellihuoneen saa erikoisesta, ikimuistettavasta hotellista. Berliinissä on myös upeita – jopa legendaarisia – luksushotelleja, jos budjetti ne sallii.

Hotellisuosituksia hinnan mukaan:

Aamupalaa ei kuulu huoneen hintaan automaattisesti – eikä sitä välttämättä kannata tilatakaan, sillä Berliinin lukuisista kahviloista tai pikkuleipomoista aamiaisen saa paljon edullisemmin! Berliinin hotellit eivät aina tarjoa vierailleen ilmaista wifi-verkkoa, joten asia kannattaa tarkistaa etukäteen.

Berliinin Airbnb-sivustolla on myös valikoima loma-asuntoja sekä vierashuoneita. Asuntojen lomakäyttöä yritetään asuntopulasta kärsivässä kaupungissa tosin aktiivisesti rajoittaa. Vastuun lakien noudattamisesta kantaa kuitenkin vuokranantaja, ei vieras.Booking.com

Miltä alueelta kannattaa varata hotelli?

Ensikertalaiselle sekä aktiiviselle matkaajalle keskellä kaupunkia oleva Mitte-kaupunginosa nähtävyyksineen ja kulkuyhteyksineen on hyvä valinta. Pakettimatkojen tarjoushotellit ovat usein pieniä tai keskikokoisia ja sijoittuvat kaupungin länsiosiin. Niistä voi olla pitkä matka kirpputoreille ja klubeille, jota ovat pitkälti Kreuzbergissä, Neuköllnissä ja Friedrichshainissa.

Lhbtiq-matkailijoita varten luotu Pink Pillow -sertifikaatti pyrkii takaamaan asiakkaille tasa-arvoisen kohtelun. Berliinissä voi valita myös monesta varsinaisesta gay-hotellista!

Berliinissä on myös kaksi täysin vegetaarista luomuhotellia ja lisäksi useita hotelleja, joissa vegaaniruokailu onnistuu vaivatta.

Berliinin hotellivero

Vuodesta 2014 alkaen Berliinin kaupunki on perinyt majoituksen hinnasta viiden prosentin lisäveron kaupungissa yöpyviltä turisteilta. Hotellit lisäävät veron laskuun paikan päällä – jotkut harvat hotellit maksavat sen itse. Todistettavasti liikematkalla oleva välttyy verolta, jos firma on varannut yöpymisen  tai maksaa sen tai jos työnantaja on kirjoittanut kirjeen, joka kertoo kyseessä olevan työmatkan.

© Erica Löfman

Hotellisuositukset

Berliini – Edulliset hotellit ja hostellit (alle 50 euroa / yö)

Berliini – Keskihintaiset hotellit (alle 100 euroa / yö)

Berliini – Designhotellit (alle 150 euroa / yö)

Berliini – Boutique- sekä luksushotellit (yli 150 euroa / yö)

 

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *