Lue lisää Friedrichshain-kaupunginosasta ja majoituksesta.
Viini-aarteita: Briefmarken Weinladen
Tunnelmallinen italialainen viinibaari sijaitsee entisessä postimerkkiliikkeessä, jonka DDR-sisustus on osin säilytetty. Tummat, puiset hyllyt notkuvat pulloista. Ystävälliset tarjoilijat – ja omistajat – esittelevät laatuviinejä mielellään. Ruokalista on lyhyt: päivän pasta tai erilaisia antipasti-lajitelmia. Kaikki on joka tapauksessa maukasta. Pöytävaraus suositeltava. Pääruoat 10-15 euroa.
Missä: Karl-Marx-Allee 99, Friedrichshain. U5: Weberweise. Nettisivu
Etelä-Saksan erikoisuuksia: Spätzle & Knödel
Friedrichshainin sydämessä eteläsaksalaisia erikoisuuksia tarjoilee erityisen ystävällinen henkilökunta. Sesonkien mukaan vaihtelevalla, edullisella ruokalistalla on nimensä mukaisesti spätzlejä eri lisukkeilla sekä knödeleitä esimerkiksi gulassilla tai kermaisella sienikastikkeella. Jälkiruoalle voi olla vaikea jättää tilaa, mutta makeat aprikoosi-knödelit, omena-strudel tai Kaiserschmarrn-lettupaistos ovat herkullisia. Palanpainikkeeksi kannattaa kokeilla tujaus paikallista Obstler-hedelmäviinaa. Pääruoat noin 9-16 euroa.
Missä: Wühlischstr. 20, Friedrichshain. U5: Samariterstrasse / U1, S-Bahn: Warschauer Strasse / S-Bahn: Ostkreuz. Nettisivu
Lempi-vietnamilainen: Chay Village
Berliinin mahdollisesti paras vietnamilainen ravintola on, yllättävää kyllä, kasvisravintola. Chay Villagen herkullinen ruoka poikkeaa Berliinin perusvietnamilaisista kookosmaitocurryista. Ruokalistalla on toki yksi punainen curry, mutta pääosassa ovat tuoreilla yrteillä höystetyt riisi- ja nuudeliannokset, jotka vaikuttavat hienostuneilla mauilla. Talon tofu, soijasuikaleet ja seitan-fileet ovat aivan omassa luokassaan ja vakuuttavat kenet vain. Monipuolisista alkuruoistakaan ei pidä jättäytyä paitsi! Ravintolassa ei tarjoilla alkoholia. Pöytävaraus suositeltava. Pääruoat noin 7-10 euroa.
Missä: Niederbarnimstr. 10, Friedrichshain. U5: Frankfurter Tor. Nettisivu
Trendikästä keittoa: Ramen x Ramen
Yksinkertainen ravintola on erikoistunut täyteläisiin japanilaisiin ramen-keittoihin, joiden nuudelit valmistetaan itse. Listalta löytyy myös muutama ei-keitto, kuten japanilainen curry tai don-riisikulho. Alkupalavalikoima on suppea, mutta kattaa gyoza-mykyjen ja rapeiden krokettejen tapaiset suosikit. Vegaaniset alkupalat ja keitot on koottu erilliselle ruokalistalle. Suosittelen tilaamaan jotain, johon tulee tulista tofu-hakkelusta! Palvelu on toimivaa ja vähäeleistä. Pääruoat noin 10 euroa.
Missä: Gabriel-Max-Str. 2, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Nettisivu
Tyylikäs yllättäjä: Michelberger
Hauskan indie-hotellin kokeellisen luomuravintolan tyyliä esittelevät annokset kuten villisikakroketit savustetulla omenasoseella tai verimakkara savustettujen perunoiden sekä hapatetun persikan kera. Vegevaihtoehtoja voisi olla enemmänkin, mutta ne muutamat ovat onneksi houkuttelevia. Palvelu on huomaavaista ja rentoa. Lämpimällä säällä illallinen nautitaan mukavalla sisäpihalla.
Missä: Warschauer Str. 39-40, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Nettisivu
Perinteistä pizzaa: Trattoria Libau
Sekä sisältä että ulkoa vaatimattoman oloinen italialainen ravintola tekee Berliinin parhaimpiin kuuluvia pizzoja. Puu-uunissa paistuu rapeat reunat, ohuen pohjan päälle tulee maukas tomaattikastike… Klassikkopizzojen täytteet ovat tietenkin laadukkaita. Ruokalistalla on laajan pizzavalikoiman lisäksi pari salaattia ja pari pastaa. Tunnelmaa ruokkii työntekijöiden keskenään käyttämä nopeatempoinen italia. Pöytävaraus suositeltava. Pääruoat noin 6-14 euroa.
Missä: Libauer Str. 10, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse.
Kokeellista kasvissushia: Secret Garden
Vegaaninen sushiravintola sijaitsee Veganz-ruokakaupan yläkerrassa, joten ikkunapöydistä on hyvät kaupunkinäkymät kohti vilkasta Warschauer-siltaa. Kiinnostavista alkupaloista (3,50–5 euroa) kannattaa kokeilla esimerkiksi makrillin näköiseksi grillattua munakoisoa tai seesamilla maustettua pinaattihöystöä. Myös pienet dumpling-annokset sekä kesärullat poikkeavat totutusta. Valkoiseen tai terveellisempään punaiseen riisiin käärittyjä sushipaloja tilataan kerralla neljä tai kahdeksan per sortti (noin 4,50–8 euroa) – kokeile molempia riisilaatuja ja valitse ainakin yksi rapeaksi uppopaistettu rulla! Muutamat kekseliäät täytteet todella muistuttavat raakaa lohta tai tonnikalaa. Sushi tarjoillaan näyttävästi kuivajään kera. Pääruoaksi voi valita värikkäitä kulhoja sekä keittoja. Kohtuuhintainen ravintola on auki lounaasta myöhään iltaan saakka. Samalla omistajalla on Friedrichshainissa myös suosittu vietnamilainen 1990 Vegan Living -tapaspaikka.
Missä: Veganzin yläkerta, Warschauer Str. 33, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Nettisivu
Tyylikäs saksalainen: Schneeweiss
Lumenvalkoinen sisustus, moderni saksalainen ruoka sekä laatuviinit sointuvat täydellisesti yhteen tässä Friedrichshainin pienessä helmessä. Lyhyeltä menulta löytyy alppien alueiden klassikoita, kuten käsespätzleä ja wienerschnitzeliä – soija-rouladen saa pyynnöstä myös vegaanisena. Jälkiruoaksi kannattaa kokeilla klassista Kaiserschmarrn-lettuannosta. Hinnat ovat laatuun ja tyyliin nähden huomattavan kohtuulliset. Myös viikonloppubrunssi on poikkeuksellisen hyvä. Pääruoat 10,50-17,50 euroa.
Missä: Simplonstr. 16, Friedrichshain. U1, S-Bahn: Warschauer Strasse. Nettisivu
© Erica Löfman
- Muiden kaupunginosien ravintolasuositukset:
Mitte
Prenzlauer Berg
Kreuzberg
Neukölln
Schöneberg
Charlottenburg
Wedding