Berliini-Charlottenburg: Ravintolasuositukset

Kapinallinen legenda: Schwarzes Café

Berliinistä löytyy loputtomiin kulttipaikkoja, mutta vuodesta 1978 auki ollut Schwarzes Café on oikeasti sellainen. Taiteilijakahvilana ja anarkistipaikkana aloittanut ravintola on keskellä porvarillista Charlottenburgia. Vaikka asiakaskunta on nykyään vähemmän radikaalia, Schwarzes Café on edelleen erityinen – jo senkin takia, että se on keittiötä myöten auki vuorokauden ympäri (tiistaiaamuöiden paria tuntia lukuunottamatta). Monipuolisella listalla on tyypillisiä berliiniläisiä aamupala-annoksia, mutta myös salaatteja, toasteja, pastaa, schnizeliä, lammascurryä… Ravintola on suosittu, joten pieneen odotteluun on hyvä varautua. Pääruoat 7,20-18,70 euroa.

Missä: Kantstr. 148, Charlottenburg. S-Bahn: Savignyplatz. Nettisivu

Luovaa sushia: Mr Hai Kabuki

Harvassa Berliinin aasialaisessa ravintolassa asiakkaita houkuttelemaan lisätyt sushit ovat erityisen hyviä. Mr Hai Kabuki erikoistuu sushiin ja yhdistää myös vietnamilaisia makuja. Luovempiin vaihtoehtoihin kuuluvat vodkassa flambeerattu kuningasrapu-, avokado- ja lohirulla, kurkkuun kääritty katkarapu-, purjo-, chili- ja majoneesirulla tai esimerkiksi viiriäisenmunalla täytetty gunkan-sushi, joka on kääritty liekitettyyn loheen. Ateriansa voi myös koota pyörivän liukuhihnan sijaan pienillä puisilla veneillä kelluvista susheista. Ruokalistalla on myös lajitelma grillattua kalaa. Sushit alkaen 3,10 euroa, pääruoat 18-22 euroa.

Missä: Olivaer Platz 10, Charlottenburg. U7: Adenauerplatz. Nettisivu

Egyptiläistä katuruokaa: KLX – Koshary Lux

Street food -markkinoilta aloittanut KLX – Koshary Lux avasi värikkään ravintolan kesällä 2015. Maukkaisiin suosikkeihin kuuluu egyptiläinen koshary-annos; riisiä, makaroneja ja linssejä etikkaisessa tomaattikastikkeessa, kikherneiden ja paistetun sipulin kanssa. Katuruokaa ovat myös foul – muusattuja favapapuja tahinilla, oliiviöljyllä ja tomaateilla – sekä kikherne-kohokas tulisella harissalla. Ruokalistalla on myös keittoa, kanalla tai naudanlihalla täytettyjä pitaleipiä sekä esimerkiksi taateli-feta-saksanpähkinäsalaatti. Juomienkin joukosta löytyy jännää: marokkolaista Casablanca-olutta ja libanonilaista viiniä. Aukioloajat ovat lounaalla kello 12-15, iltaisin 18-21. Pääruoat 4,60-9,50.

Missä: Grolmanstr. 27, Charlottenburg. U1: Uhlandstrasse / S-Bahn: Savignyplatz. Nettisivu

Täydellinen pihvi: Filetstück – Das Gourmetstück

Hienostuneen oloisesta ja hintavasta ravintolasta on tullut Berliinin lihanhimoisten ruokailijoiden suosikki. Ravintolamestari Sascha Ludwigin keittiö valmistaa pihvilistalta tilatun lihan täydelliseksi, erikseen valittavan kastikkeen ja lisukkeiden kanssa. Neljän ruokalajin menu 75 euroa – menulla on esimerkiksi kyyhkyn rintaa ja hirveä kahdella tavalla. Pääruoat 19-55 euroa.

Missä: Uhlandstr. 156, Charlottenburg. U1, U2, U3, U9: Spichernstrasse. Nettisivu

Kätevä ravintolamaailma: Kantini

Bikini Berlin -kauppakeskuksen toisen kerroksen ravintolamaailmassa on paikallisten ravintoloitsijoiden pieniä myyntipisteitä. Chaparro tarjoaa meksikolaisia tacoja, Bibimixistä saa korealaista bibimbapia, Djimalayasta mahtavaa hummusta… Ravintoloita on noin kymmenen ja istumatilaa on riittävästi, vain ikkunapaikoista on pulaa!
Missä: Budapester Str. 38-50, Charlottenburg. U1, U2, U9, S-Bahn: Zoologischer Garten. Nettisivu

Lue lisää Charlottenburg-kaupunginosasta ja majoituksesta.

© Erica Löfman

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit (0):