Barcelonan yöelämä

Barcelonalaiset tunnetaan ahkerina työntekijöinä ja raskas työ vaatii totisesti raskaat huvit. Halpa viini ja olut (ja muut päihteet) virtaavat ja klubeilla on villiä vielä viideltä yölläkin.

Tyypillinen barcelonalainen viikonloppu alkaa ravintolaillallisella ystävien seurassa. Puolenyön aikaan siirrytään baariin kuuntelemaan musaa ja kolmelta, kun baari sulkee ovensa, rynnistetään sankoin joukoin klubeille. Vielä kuudelta klubien sulkeuduttuakin voi paikallisilta tiedustella salakapakoista. Pöhinää riittää siis kellon ympäri!

Klubien pääsylippuun (entrada) sisältyy useimmiten ilmainen juoma (consumición). Esitä siis pääsylippu baaritiskillä juomatoivomuksesi kera.

”Klubeilla on villiä vielä viideltä yölläkin.”

Keskustasta löytyy illanviettopaikkoja jokaisen makuun aina rockista heviin, elektrosta houseen ja jazzista reggaeen. Gràciassa on ennen kaikkea nuorten kansoittamia, hyvinkin edullisia rock- ja popbaareja, Poblenoussa hevimpääkin menoa. Eixamplen yöelämää leimaa muodinmukaisuus niin pukeutumisessa, musiikissa kuin kalliissa cocktaileissakin.

Barcelonan legendaarisimpia kapakoita ovat ikiaikaiset absinttibaarit, joissa kuppia kallisti jo Picasso aikoinaan. Myös seksuaalivähemmistöjen yöelämä on Barcelonassa erittäin aktiivista.

Jos olet menossa katsomaan keikkaa, kannattaa muistaa, että ne alkavat aina aikaisin (klo 20–22). Yhdeltä lava tyhjennetään soittokamoista, kun keikkapaikan valtaavat dj:t ja bilehileet. Koska ravintolat avaavat illallisvuoronsa vasta 20.30 aikaan, voi keikkaillan avata mainiosti vaikka tapasbaarissa.

©Paula Kultanen Ribas

Voit lukea paljon lisää baari- ja klubisuosituksia Tripsteri Barcelona -matkaoppaasta!

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *