Näin vältyt varkailta Barcelonassa

Barcelona on Euroopan kärkikaupunkeja varkauksien määrässä. Tapaukset ovat harvoin väkivaltaisia, vaan päinvastoin usein niin huomaamattomia, ettei lompakon puuttumista huomaa, kuin vasta tuntien jälkeen varkaudesta. Syitä varkauksien määrään voidaan hakea etenkin pahasta työttömyystilanteesta, sosiaalitukien puutteesta ja laittomien siirtolaisten määrästä. Joillekin turistien varastaminen on yksinkertaisesti ainoa elinkeino.

Omaisuudestaan kannattaa pitää huolta erityisen tarkasti kaikkialla keskustassa, mutta etenkin La Ramblan tienoilla, baareissa ja metrossa – kaikkialla missä on tungosta. Yliystävällisten avuntarjoajien, turistia ylinäyttelevien, koskettelijoiden tai turistin omaa maata turhankin innokkaasti ylistävien vieraiden seurassa on syytä olla erityisen valppaana.

Tavallisimmat varkauspaikat

Useimmiten varas iskee väkijoukossa: metrossa, turistibussissa tai keskustan ihmisvilinässä. Vaikka metrossa olisi tungosta, ei kenenkään tarvitse nojata sinuun, työntää tieltään tai ylipäänsä kosketella. Toisaalta laukku voi kadota täysin huomaamatta rauhallisessa kahvilassakin. Pidä laukustasi kiinni aina julkisilla paikoilla.

”Nosta rahaa sisätiloissa.”

Ramblan huijaukset ovat ihan oma lukunsa. Tällä kadulla kannattaa liikkua sukkelasti, eikä ainakaan osallistua pelaamaan viattoman oloisia pelejä. Kun pelaat, et todennäköisesti huomaa pitkäkyntisen kättä taskussasi tai laukussasi. Ramblan ihmispatsaat ovat näyttäviä, mutta ihastele niitä laukku ja lompakko visusti kontrollissa.

Kun nostat rahaa, jos mahdollista, tee se sisätiloissa olevasta automaatista ja lukitse ovi sisältäpäin.

©Paula Kultanen Ribas

Lue lisää:

 

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut matkatoimittaja, sisällöntuottaja ja muusikko asuu tällä hetkellä synnyinkaupungissaan Helsingissä.

Kommentit (0):