Miten pintxoja tilataan?

Pintxot ovat baskimaalaisia tapaksia, leipäpalasia, joiden päällysteenä on esim. juustoa, kalaa, lihaa tai vihanneksia. Koko komeus pysyy kasassa pienellä tikulla (eli pintxolla). Tässä vinkkejä pintxobaariin:

  1. Tämä toimii yhtä kätevästi kuin laivan buffassa. Ota lautanen ja haali sille tiskeiltä niin monta leipäpalasta kuin uskot jaksavasi syödä, santsatakin sopii. Juomat tilataan tiskiltä.
  2. Säästä tikut syötyäsi ja vie ne kassalle.
  3. Tarjoilija laskee tikut ja laskuttaa sinua niiden lukumäärän mukaan, yleensä noin 2 €/tikku.

Termit haltuun

Espanjalaisittain kirjoitettuna pincho tarkoittaa (liha/kasvis)varrasta. Pintxo-paikoissa ei vartaita sen sijaan tarjoilla. Espanjalaisten tapaspaikkojen listoilla baskityylisiä pintxoja näkee sen sijaan nimellä montadito.

©Paula Kultanen Ribas

Lue myös:

 

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut matkatoimittaja, sisällöntuottaja ja muusikko asuu tällä hetkellä synnyinkaupungissaan Helsingissä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *