Barcelonan ranta

Barcelonaa on nykyisin vaikea kuvitella ilman sen viisikilometristä hiekkarantaa. Tarkemmin sanottuna rantoja on seitsemän kappaletta molemmin puolin olympiasatamaa. Uimarannat on kuitenkin pykätty vasta parikymmentä vuotta sitten, vuoden 1992 olympialaisia varten.

Koska: Biitsikautta riittää ainakin toukokuusta lokakuuhun. Vesi ei ole Katalonian rannikon kristallinkirkkainta, mutta kuitenkin puhdasta eikä rannikon läheisyydessä ole voimakkaita merivirtoja.

Mitä: Rantoja reunustavat diskot, rantabaarit eli xiringuitot ja kalaravintolat ovat useimmiten kalliita turistipaikkoja tai pintaliitäjien tyyssijoja, mutta toki seassa on autenttisiakin kuppiloita. Useimmat rantabaarit ovat avoinna maaliskuusta marraskuuhun.

Turvallisuus: Vaikka romanttiselle uinnille olisi kiva pulahtaa kaksin, älä jätä tavaroitasi vartioimatta mereen mennessäsi. Ehkä (jälkikäteen) hupaisin sattumus tapahtui hyvälle ystävälleni, joka joutui ottamaan taksin pelkissä bikineissä biitsillä lainaamillaan rahoilla, kun häneltä oli viety laukku, vaatteet ja jopa pyyhe.

Kenelle: Hiekkarantojen vakiokalustoon kuuluvat ainakin seuraavat ihmistyypit: kaikenikäiset ja malliset topless-tädit, karvattomat fitnessjäbät, läpivuoden pulahtamaan rohkenevat papparaiset, pakistanilaiset ”serveesa-bier”-ukkelit, hierontaa kaupittelevat kiinalaisnaiset, kärähtäneet turistit sekä ihmispaljoutta manaavat paikalliset lapsiperheet.

Miksi: Barcelonan rannoissa on silti oma viehätyksensä. Koko päivä biitsillä, paellalounas ja cocktailit rantabulevardilla ja illaksi suurkaupungin yöelämään tuoreella rusketuksella, mikäs sen rentouttavampaa! Ja kuumina kesäiltoina rannat ovat tietysti mitä parhaimpia piknikpaikkoja. Rauhaisaa auringonpalvontaa kaipaavien kannattaa suosia hieman keskustan ulkopuolella olevia hietikoita.


Tässä Barcelonan rannat keskustasta laitakaupungille päin.

Barcelonan rannat, De Vilarrubla - Trabajo propio, CC BY-SA 3.0
Barcelonan rannat, De Vilarrubla – Trabajo propio, CC BY-SA 3.0

1. Sant Sebastià

Barcelonan eteläisin ranta W-hotellin kupeessa on useimmiten tukossa. Täältä löytyy uintikerhoa ja muuta vesiaktiviteettia. Lähellä erinomaisia ravintoloita.

Lähin metro: L3 Drassanes / L4 Barceloneta

2. Barceloneta

Barcelonan kuuluisin biitsi sijaitsee lähellä kaupungin suosituimpia yökerhoja. Täällä voi myös harrastaa surffausta tai vuokrata pyörän.

Lähin metro: L4 Barceloneta / L4 Ciutadella-Vila Olímpica

3. Nova Icària

Olympiasataman viereisellä rannalla on kosolti rantabaareja ja ravintoloita, mutta hietikolla on rauhallisempaa kuin keskustan biitseillä.

Lähin metro: L4 Ciutadella-Vila Olímpica / L4 Bogatell

4. Bogatell

Tämä ranta on lapsiperheelle sopivan rauhaisa ja hienohiekkaisin. Hyvät lenkkeily- ja pyöräilymahdollisuudet sekä kuntoiluvälineitä.

Lähin metro: L4 Llacuna / L4 Poblenou

5. Mar Bella

Tällä rannalla voi surffata ja meloa. Hiekka on kaupungin puhtainta ja ranta kenties kaupungin kaunein. Mutta: tule alasti, sillä kyseessä on nudistiranta!

Lähin metro: L4 Poblenou / L4 Selva de mar

6. Nova Mar Bella

Paras vaihtis, jos et välitä ihmisvilinästä ja hälystä. Tällä rannalla törmäät etupäässä paikallisiin auringonottajiin. Rantabaarissa voi nauttia cocktaileja ja lounasta.

Lähin metro: L4 Selva de Mar

7. Llevant

Kauimpana keskustasta sijaitseva ranta avattiin vuonna 2007. Se ei ole Barcelonan kaunein ranta, mutta todennäköisesti hiljaisin. Lähellä Primavera Soundin pitopaikkaa, Fòrumia.

Lähin metro: L4 Selva de Mar / L4 El Maresme Fòrum

Jos mielit pulikoida kristallinkirkkaassa vedessä ja ottaa aurinkoa kaukana suurkaupungin hälyistä, suosittelen ottamaan junan Costa Bravan suuntaan. Vajaassa puolessa tunnissa karauttaa kaupungista selvemmille vesille, vaikkapa kuvankauniiseen Garrafin pikkukylään.

Suositeltavia hotelleja rannan lähellä ovat esimerkiksi seuraavat:

W Barcelona

Miksi: Vuonna 2010 avatulla trendihotellilla on häikäisevä sijainti suoraan Välimeren syleilyssä. 29-kerroksinen hotelli tunnetaan lempinimellä Vela, ”Purje”. Hotellissa kannattaa käväistä, vaikkei siellä asuisikaan: Kattobaari Eclipseltä avautuvat huikeat näkymät, ja ravintola Bravoa isännöi Michelin-tähtiä kerännyt kokki Carles Abellán. Wet-klubin cocktailit ovat saavuttaneet mainetta Barcelonan yöelämässä.

Missä: Tämän lähemmäksi Välimerta et kastumatta pääse. Pl. de la Rosa dels Vents 1. Metro: L4 Barceloneta

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Sallés Hotel Pere IV

Miksi: Koska taksilla matkustaminen on Barcelonassa edullista, hotellin voi hyvin varata keskustan ulkopuoleltakin. Poblenoussa sijaitsevan Pere IV:n hinta-laatusuhde on kaupungin parhaita.

Missä: Poblenoussa, C/ Pallars 128. Metro: L4 Bogatell.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hostal Poblenou B&B

Miksi: Hyvä vaihto, jos mielit yöpyä lähellä rantaa – ei tukkoisinta Barcelonetaa vaan rauhallisempaa Bogatellin rantaa. Hostellissa on vain kuusi huonetta, joten varaus kannattaa tehdä ajoissa. Hintaan sisältyy aamiainen.

Missä: Poblenoun lapsiystävällisellä alueella, C/ Taulat 30. Metro L4 Llacuna

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Chic & Basic Born

Miksi: Hohtavan valkoinen sisustus ja korkeat huoneet tekevät yöpymisestä valoisan kokemuksen. Valosta puheen ollen: huoneen väriä voi muuttaa katkaisimesta vaaleanpunaiseksi, vihreäksi tai keltaiseksi. Huoneiden koot on ilmaistu trendikkäästi vaatteiden tapaan: M, L ja XL.

Muotikaupunginosa Bornin veikeä hotelli on kävelymatkan päässä museoista, ostoskaduista ja satamasta. Ravintola La Burguesan valikoimista löytyy purilaisia, salaatteja ja cocktaileja.

Missä: Bornissa. C/ Princesa 50. Metro: L4 Jaume I

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

[the_grid name=”Barcelona”]

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *