Raval

Plaça Catalunyalta katsottuna Ramblan oikealla puolella sijatseva Raval on aina ollut kaupungin pahamaineisin ja paheellisin seutu, jota leimaavat hämärät ja likaiset kadut, runsas ulkomaalaisväestö ja hektinen yöelämä. Ravalin baareissa ei aika käy pitkäksi.

Raval tunnetaan myös Barcelonan parhaista vintagevaate– ja levykaupoista ja modernin taiteen museoista. Taidekeskusten kupeeseen on avattu paljon gallerioita, kirjakauppoja, sisustusliikkeitä ja trendikahviloita. Raval on myös Barcelonan ehdoton vegaaniravintoloiden keskittymä.

Ravalin tunnetuin katu on tietysti La Rambla, joka on täynnä matkailijoita ja taskuvarkaita. Suosituin ostoskatu on Carrer Pelai ja vintagemuotia sekä levyjä löytyy Tallers- ja Riera Baixa -kaduilta. Rambla del Ravalin varrella on paljon terassibaareja, myös Rambla Barceló -hotellin kattoterassibaari, jolta on huikeat 360 asteen näkymät vanhan kaupungin ylle. Joaquin Costa -kadun ympäristössä on paljon suosittuja pikaruokaravintoloita, kiinostavia putiikkeja ja vanhoja absinttibaareja.

Jos haluat olla siellä missä tapahtuu, yövy Ravalissa! Hyviä hotelli- ja hostellivaihtoehtoja ovat esimerksi seuraavat:

Casa Camper Barcelona

Miksi: Muodikkaassa Ravalissa sijaitseva omaleimainen Casa Camper on hipsterien mieleen. Klubimaisen sisustuksen lisäksi suosioon on vaikuttanut hotellin ekologinen aate ja rento tunnelma. Alakerran keittiöstä saa pistää poskeensa naposteltavaa vuorokauden ympäri, mikä ilahduttaa bilehileitä.

C/ Elisabets 11. Metro: L3 Liceu

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Pulitzer

Uutukainen luksushotelli on sitoutunut säästämään luontoa ja energiaa materiaali- ja puhdistusainevalikoimillaan. Pulitzerissa asuessa on helppo kävellä kaikkialle keskustassa. Maailman ensimmäinen Healthia-sertifikaatin ansainnut hotelli tarjoilee vain terveellistä lähiruokaa: Greenhouse-ravintolan tarjonta koostuu pääosin tuoreista vihanneksista, tuoreesta kalasta ja itsetehdyistä jälkiruoista. Tyylikäs mutta kotoisa sisustus.

Carrer de Bergara 8. Metro: L1/L3 Catalunya

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

H1898

Miksi: Rakennuksen tiloissa toimi aikoinaan filippiiniläinen tupakkayhtiö ja hotelli kunnioittaakin nimellään vuotta, jolloin Filippiinit irtautui Espanjasta. Hotellin alakerrassa on tunnelmallinen kylpylä rentouttavine porealtaineen, saunoineen ja kuntosaleineen. Torstaisin hotellin aulassa bändi soittaa jazzia ja bluesia.

Missä: Barcelonan pääkadulla. La Rambla 109. Metro: L3 Liceu

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hostal Grau

Miksi: Tunnettu hostelli täysremontoitiin 2013. Remontissa käytettiin vain myrkyttömiä maaleja ja rakennusaineita ja hostelli muutettiin vastaamaan ecolabel-vaatimuksia: puhdistusaineet ja saippuat ovat ekologisia ja huonekalut muovittomia. Loistava sijainti Ravalissa, Barcelonan parhaiden vege- ja luomuravintoloiden läheisyydessä. Varoituksen sananen kemikaaliyliherkille: hostellin alakerran kahvilassa suihkitaan perinteisin myrkyin.

Legendaarisen secondhand- ja levykauppakadudun Tallersin kupeessa, C/ de les Ramelleres 27. Metro: L1/L3 Catalunya

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Jazz

Jazz sijaitsee aivan keskustassa, yhdellä kaupungin suosituimmista ostoskaduista. Kattoterassin näkymiä voi ihailla aurinkotuolista tai uima-altaasta käsin.

C/ Pelai 3. Metro: L1/L2 Universitat

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lue myös:

Barcelonan kaupunginosat

Barcelonan nähtävyydet

Barcelonan kirpparit

Barcelonan absinttibaarit

Barcelonan kasvisravintolat

Barcelonan paheiden museot

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *