Gràcia, Horta ja Zona alta

Gràciassa on paljon paikallisten suosimia kahviloita, baareja ja pikkuputiikkeja, jotka sijaitsevat useimmiten viihtyisten plaçojen eli aukioiden ympärillä. Istahda hetkeksi aukion penkille tarkkailemaan paikallista elämänmenoa. Plaçoilla juhlitaan ahkerasti – varsinkin kesällä ja Barcelonan suurimman katujuhlan Festa Majorin aikaan. Gràciasta löytyy myös Gaudín ensimmäinen työ: värikäs, modernistinen Casa Vicens.

Gràcian vierestä kannattaa katsastaa myös Barcelonan maanläheisin ja edullisin kaupunginosa Horta-Guinardó. Kukkulainen Horta-Guinardó tunnetaan parhaiten Gaudín suunnittelemasta puistosta Parc Güellista, joka on Barcelonan kuuluisimpia turistinähtävyyksiä ja barcelonalaisten suosituimpia ulkoilukohteita. Muuten kaupunginosa on säästynyt turisteilta, joten aito tunnelma on taattu. Hortan parhaat tapaspaikat, baarit ja putiikit sijaitsevat Plaça Eivissan kupeessa.

Hortan korkein huippu on Carmel-vuori. Vierailu sisällissodan aikaisilla ilmatorjuntabunkkereilla on vaikuttava: vuorelta avautuvat 360 asteen näkymät kaupungin ylle.

Hortan ja Gràcian väliin sijoittuva Guinardó on lähiömäinen kaupunginosa, josta turismi puuttuu tyystin. Täällä voi myös samoilla metsämäisessä Parc del Guinardóssa. 15 hehtaarin viheralueelta löytyy lasten leikkipaikkoja ja piknikalue. Guinardósta on helppo löytää aitoja katalonialaisia ravintoloita ja tapasbaareja huokeaan hintaan.

Barcelonan hienostokaupunginosat Sarrià-Sant Gervasi sijaitsee Gràciasta Tibidabo-vuorelle päin, Zona altalla, eli yläkaupungilla. Yläkaupungille pääsee paikallisjunalla. Sarrià on säilyttänyt kylämäisen tunnelmansa jopa paremmin kuin naapurissa sijaitseva Gràcia. Kaupunginosa on täynnä laadukkaita kahviloita, ravintoloita ja muotiputiikkeja.

Les Corts tunnetaan sekin Barcelonan eliitin asuinalueena. Puhtaille kaduille on ripoteltu kalliita ravintoloita, ökyklubeja sekä paljon viheralueita. Myös FC Barcelonan eli Barçan jättikenttä Camp Nou jalkapallomuseoineen sijaitsee Les Cortsissa.

Barcelonan korkein huippu on Collserolan vuoristoon kuuluva Tibidabo-vuori, jolta on parhaat näkymät Barcelonan ylle. Huipulta löytyy huikea kirkko ja Espanjan vanhin huvipuisto.

Suositelluimpia majoituspaikkoja Gràcian ja yläkaupungin lähistöllä ovat:

Condado

Miksi: Jos huippumoderni design ja keskustan läheisyys eivät ole ykkösprioriteetteja, tässä erinomainen ja edullinen vaihtis.

Missä: Vähän kauempana keskustasta, rauhallisessa Sant Gervasin kaupunginosassa. C/ Aribau 201. FGC-juna: Gràcia, Metro: L3/L5 Diagonal

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Casa Gracia

Miksi: Hipsterien suosima boutique-hostelli edustaa Barcelonaa aidoimmillaan. Supertyylikkäät huoneet, joista suurimmassa osassa kuuluu parveke tai kattoterassi. Trendikkäissä yleisissä tiloissa kahvitellaan, joogataan, biletetään, kuullaan musiikkiesityksiä ja tutustutaan muihin budjettimatkailijoihin. Erinomainen ravintola La Paisana tarjoilee katalonialaista ruokaa koko päivän – myös vegaanisia annoksia löytyy.

Missä: Keskustassa, Gaudí-talojen kupeessa. Passeig de Gràcia 116.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Nisia Bed & Breakfast

Miksi: Taiteellisessa Gràcian kaupunginosassa sijaitseva B&B pitää hintansa kohtuullisina myös kesällä. Ikean kalusteilla sisustetun majapaikan huoneet ovat siistejä ja omistajapariskunta ihanan vieraanvarainen.

Missä: Gràcian sydämessä, C/ Gran de Gracia 44, 1º. Metro: L3 Fontana.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Casa Fuster

Miksi: Maineikkaan modernistiarkkitehti Domènech i Montanerin vuonna 1908 suunnittelema rakennus on julistettu Katalonian kansallisaarteeksi. Vuodesta 2004 lähtien talossa on pitänyt majaansa viiden tähden Casa Fuster. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua Barcelonaan, kuin yöpyä yhdessä sen kuuluisimmista modernismitaloista? Casa Fusterin legendaarinen kahvila Café Vienés oli aikanaan kaupungin sivistyneistön kokoontumispaikka – viime aikoina hotellissa ovat viihtyneet muiden muassa Kate Moss ja Woody Allen.

Missä: Barcelonan luksuskauppakadulla. Pg. de Gràcia 132. Metro: L3/L5 Diagonal

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Room Mate Emma

Miksi: Designhotellista löytyy huoneita vaativaankin makuun. Penthouse deluxen kattoterassilla on yksityinen amme ja aurinkotuolit. Romanttiseen tyyliin sisustettu hotelli sopii vaikkapa häämatkakohteeksi. Aamiaistakin tarjoillaan keskipäivään saakka.

Missä: Barcelonan pariisilaismaisessa korttelissa, Eixamplessa. C/ Rosselló 205. Metro: L3/L5 Diagonal.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Praktik Bakery

Miksi: Wallpaperin ja NY Timesin hehkuttamassa konseptihotellissa tuoksuu aina kotoisasti vastaleivotulta leivältä. Hotellin leipomossa voi nauttia aamiaista ja napata mukaan tuoreet pasteijat ja piirakat. Perheet ja kaveriporukat voivat yöpyä kahden makuu- ja kylpyhuoneen tuplahuoneissa. Tyylikkään pelkistetty sisustus. EI keliaakioille!

Missä: Rauhallisessa Eixamplessa, lähellä hienostokortteleita ja keskustaa. C/ Provença 279. Metro:L3/L5 Diagonal.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Room Mate Carla

Miksi: Värikkäästi sisustettu boutique-hotelli edustaa välimerellistä tyylikkyyttä parhaimmillaan. Ripaus Gaudía ja toinen Almodóvaria. Huoneista on upeat näkymät kaupungille.

Missä: Eixamplessa, 10 minuutin metromatkan päässä keskustasta. C/ Mallorca 288. Metro: L4/L5 Verdaguer tai L3/L5 Diagonal

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lue myös:

Barcelonan kaupunginosat

Barcelonan nähtävyydet

Gaudí-puisto Parc Güell

Casa Vicens

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *