Gòtic

Kapeita kivikatuja, jylhiä goottilaiskirkkoja, koristeellisia renessanssipalatseja ja ajan patinoimia aukioita. Arabialaiseen tyyliin sokkeloisesti rakennettu Barri Gòtic on kuin jättimäinen ulkoilmamuseo, josta löytyy historiallisia nähtävyyksiä Rooman aikaisista raunioista kaupungin vanhimpaan kirkkoon, La Catedraliin sekä muinaiseen juutalaiskortteliin El Calliin.

Gòtic, eli Barcelonan goottilainen kaupunginosa, sijoittuu Plaça Catalunyalta päin katsottuna Ramblan vasemmalle puolelle. Se on Barcelonan kuuluisin kaupunginosa yhdessä modernistisen Eixamplen kanssa. Gòticista löytyvät kaupungin tunnelmallisimmat baarit, kiinnostavimmat vaateputiikit ja parhaat antiikkikaupat.

Goottilaiskirkkojen ja keskiaikaisten rakennusten lisäksi Gòticista löytyvät kaupungin tunnelmallisimmat baarit, viinituvat, kiinnostavimmat vaateputiikit ja parhaat antiikkikaupat. Kaupungin suosituin antiikkiliikekeskittymä löytyy vanhasta juutalaiskorttelista El Callista, joka on Barcelonan tunnelmallisimpia kolkkia.

Yöelämä on keskittynyt Plaça Reial -aukiolle, George Orwellin aukiolle (eli Plaça Tripille), Ample-, Avinyó- ja Mercé-kaduille, joiden baareissa maistuvat tapakset, viinit ja vermutit.

Gòtic sopii Barcelonan aitoa boheemiluonnetta arvostaville. Suositeltavia majoitusvaihtoehtoja ovat esimerkiksi seuraavat:

Room Mate Pau

Miksi: Uudehkossa designhotellissa on modernin maskuliininen sisustus, huikea kattoterassi ja voittamaton sijainti!

Missä: Plaça Catalunyan vieressä – tämän lähemmäs keskustaa ei pääse. C/ Fontanella 7. Metro: L1/L4 Urquinaona

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Neri Relais & Chateaux

Miksi: Designhotelli Neri on elämysmatkailijan valinta – autenttinen yhdistelmä linnamaista boheemia tunnelmaa ja luksusta. Asiakkaina ovat viihtyneet niin Lou Reed kuin David Bowiekin. Pieni hotelli sijaitsee unelmapaikalla Goottilaiskaupunginosan katedraalin kupeessa. Suurin osa hotellirakennuksesta on peräisin 1700-luvulta, alakerran ravintolan pylväskaaret ovat peräti 1100-luvulta.

Missä: Keskustan Goottilaisessa kaupunginosassa. C/ St. Sever 5. Metro: L3 Liceu, L4 Jaume I

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Ohla

Miksi: Tässä hotellissa yöpyminen on nautinto vaikka vain kaupungin lyömättömimmän kattoterassin ja läpinäkyvän uima-altaan ansiosta. Lisäksi hotellilla on huippuhyvä sijainti kävelymatkan päässä rannasta. Loistava palvelu ja hyvä aamiainen.

Missä: Bornin ja Gòticin välissä, Via Laietana 49. Metro: L1/L4 Urquinaona

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Mercer

Miksi: Jos perushotellit tympivät ja budjetti antaa myöten, Barcelonassa kannattaa ehdottomasti satsata boutiquehotelliin, joita on hiljattain avattu toinen toistaan satumaisempiin puitteisiin. Mercer on keskiaikaista linnaa muistuttava 28 huoneen luksushotelli goottilaisen kaupunginosan sydämessä. Hotellin sisäpihalla voi nauttia aamiaista appelsiinipuiden katveessa ja kattoterassilla pulahtaa uima-altaaseen.

Missä: Goottilaisessa kaupunginosassa, keskiaikaista linnaa muistuttavassa rakennuksessa. Carrer dels Lledó 7. Metro: L4 Jaume I

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lue myös:

Barcelonan kaupunginosat

Barcelonan nähtävyydet

Barcelonan parhaat perinteiset viinituvat

Barcelonan parhaat tapasbaarit

Barcelonan parhaat pintxo-baarit

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *