Tokio: Harajuku ja Omotesando

(Yamanote-linja, Chiyoda Line, Ginza Line, Hanzomon Line)

Ennen muinoin aina sunnuntaisin Harajukun juna-aseman ja Yoyogin puiston välimaastossa hengaili lolita-armeija friikkiasuisine seuralaisineen. Paras cosplay-aikakausi on ohi, mutta etenkin kesäkuukausina ja viikonloppuisin erikoisia pukeutujia ja tanssivia elviksiä yhä näkyy.

Harajukua suojaava Yoyogin puisto on erityisesti sunnuntaisin mitä letkein oleskelupaikka. Taiji-ryhmiä, kitaransoittajia, kokonaisia bändejä, rockabilly-tanssijoita ja jonglöörejä on levittäytynyt ympäri suurta puistoa – pukeutuneiden koirien ohella. Piknikkejä vietetään ja vuodenajan kukkia nuuhkitaan. Pariskunnat kuhertelevat.

Keväällä maalis-huhtikuun vaihteessa Yoyogi-puisto täyttyy tietenkin hanamin juhlijoista eli kirsikankukkaporukoista piknik-alustoineen. Hanamialue on aivan puiston perällä. Huom! Yoyogi-puistoon junalla tullessa kannattaa jäädä pois Harajukun asemalla Yoyogin aseman sijasta, vaikka jälkimmäinen nimi houkuttelisikin!

Jos puistolekottelu jo riittää, kannattaa kävellä humisevan metsän keskellä sijaitsevalle kauniille Meiji Jingu -pyhäkölle. Paikka on oma suosikkini Tokion suurista temppeleistä, ja jo itse reitti saa harmonian laskeutumaan mieleen. Pyhäköllä ei tarvitse tehdä sen kummempia rituaaleja, ellei tahdo, mutta halutessaan voi pestä kädet ja käydä taputtamassa niitä yhteen, heittämässä kolikon ja rukoilemassa onnea itselleen tai muille. Pitkistä kolisevista putkiloista voi valita tikun mukaisen ennustuksen, ja jos ennustus on hyvä, pitää sen itsellään, jos paha, asettaa sen pyhäkölle “parantumaan”.

Rauhoittumisen jälkeen on hyvä hetki siirtyä joko tungeksimaan legendaarisen Takeshita-dori-kadun teinimassaan tai kävellä väljempää Meiji Doria kohti Omotesandon muotikujia ja lelukauppojen vastaanpanematonta ykköstä: Kiddylandia.

Lue Takeshita-dorista (tuttavallisemmin Take Shit -dori) lisää Ostoksilla-luvusta (tulossa). Turistille kätevän edullinen tuliaiskohde on esimerkiksi “euron kauppa” Daiso. Myös koirille löytää tältä kadulta tyyliasut.

Muodikas Omotesando Avenue

Harajukun ja Omotesandon välillä sekä aina Shibuyaan saakka kiemurtelee hurmaavia pikkukujia, joita kannattaa koluta antaumuksella. Cat Streetin varrella on lukuisia muotiputiikkeja, second hand -liikkeitä, kahviloita ja taidegallerioita. Usein meneillään on jonkin liikkeen avajaiset, tai väkeä muuten vaan istuksii kadun reunustalla syömässä mustekalapalluroita.

Omotesando Avenue Harajukun ja Shibuyan välissä on luksusmuodin ydinkeskittymä. Täällä sijaitsevat Guccit ja Pradat, Vuittonit ja Chanelit. Iltaisin kaduilla kulkee tyylikkäitä pariskuntia, päivisin muodikkaita nuoria. Alue on keskeistä erilaisille muotikuvauksille. Nuoremman muodin paraatipaikka on Laforet-tavaratalo, ja lähistöllä sijaitsee myös hyvä käytettyjen vaatteiden liike Kinji.

TULOSSA

Lue alueen tavarataloista lisää Ostoksilla-luvusta.

©Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *