Amsterdamin baarit

Baareja ei Amsterdamissa tarvitse kauaa etsiä, sillä niitä on lähes joka nurkan takana. Baarien paljoudesta huolimatta on kuitenkin hyvä ottaa etukäteen selvää, minne suunnata. Etenkin, jos arvostaa hyvää olutta, laadukkaita cocktaileja tai tietynlaista tunnelmaa. Keskustan äänekkäimmät turistirysien valtamaat juottolathan eivät tunnetusti ole usein niitä viihtyisimpiä menomestoja.

Aloitetaan oluen ystävistä, koska Amsterdam on ehdottomasti laadukkaan oluen kaupunki. Uniikin kokemuksen tarjoaa Brouwerij ´t IJ, joka sijaitsee De Gooyer -tuulimyllyn vieressä. Oluen kylkeen voi tilata myös kermaista juustoa tai suolaista makkaraa. Tai sitten voi suunnata Brouwerij Troost –olutpanimoon, jos haluaa oluen lisäksi nauttia mehevistä hampurilaisista tai pihveistä. Myös neljän kaveruksen perustama, hauskoista etiketeistään tunnettu, Oedipus Brewering –olutpanimo Amsterdam Noordissa tarjoilee laadukkaita, paikallisia olutelämyksiä.

Delirium Café sopii ottaa suunnaksi, jos arvostaa suurta kansainvälistä olutvalikoimaa, sillä Deliriumin valikoimasta löytyy yli 700 erilaista olutvaihtoehtoa. Mikäli taas belgialainen bisse maistuu, paras vaihtoehto on Café Belgique, jonka laadukas valikoima kattaa yli 50 erilaista olutta. Beer Temple on myös eräänlainen olutmekka, johon suunnataan maistelemaan USAn mikropanimoiden antimia sekä paikallista hollantilaista kaljaa.

Brouwerij ´t IJFunenkade 7

Brouwerij TroostCornelis Troostplein 21 ja Pazzanistraat 25-27

Oedipus Brewerij – Gedempt Hamerkanaal 85

Delirium Café Piet Heinkade 4-6-8

Cafe BelgiqueGravenstraat 2

Beer TempleNieuwezijds Voorburgwal 250

Jos tavoitteena on päästä siemailemaan täydellistä cocktailia, löytyy Amsterdamista siihenkin tarkoitukseen loistavat mahdollisuudet. Jordaanissa sijaitseva Vesper Bar on paikka, jonne James Bond suuntaisi juomaan The Vesper Martinia. Myöskään Tales & Spirits –drinkkibaarin cocktaillistaan ei petä edes vaativaa makua. Cocktailin seuraksi voi tilata vaikka juustotarjottimen tai oystereita. Leidspeplein-aukion läheisyydessä sijaitseva Café Lux on myös viihtyisä drinkkibaari aivan keskustan tuntumassa.

Hotellibaarien ajaton ja tyylikäs klassikko on tietysti Pulitzer´s Bar kun taas näkymät kaupungin ylle tarjoaa Hilton -hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitseva Sky Lounge. Myös Okura- hotellissa sijaitseva Twenty Third Bar tunnetaan paitsi erinomaisista drinkeistä myös hulppeista näkymistä. Muita hyvälaatuisia cocktaileja tarjoavia hotellibaareja ovat W Amsterdam sekä Canvas. Jos cocktail-elämyksen haluaa viedä astetta pidemmälle, kannattaa suunnata House of Bolsiin, jossa pääsee tutustumaan cocktailin maagiseen maailmaan hieman pintaa syvemmältä.

Vesper Bar – Vinkenstraat 57

Tales & Spirits – Lijnbaanssteeg 5-7

Café Lux Marnixstraat 403

Pulitzer Bar – Keizersgracht 234

Sky Lounge – Oosterdoksstraat 4

Twenty Third Bar – Ferdinand Bolstraat 333 

W Amsterdam – Spuistraat 175

Canvas – Wibautstraat 150

House of Bols Paulus Potterstraat 14

Ei pidä myöskään unohtaa viskin ja viinin ystäviä. Viskibaarien ehdoton ykkönen on Whisky Cafe L&B, jonka valikoimasta löytyy niin skotlantilaisia, irlantilaisia, amerikkalaisia kuin japanilaisiakin viskejä. Viiniä ja shampanjaa nimensä mukaisesta tarjoava Bubbles & Wines taas on elegantti vaihtoehto hyvää viiniä arvostavalle. Erinomainen viinibaari on myös Wester Wijnfabriek, jonka ulkoterassilla kelpaa kesäisin siemailla hyvää viiniä. Jordaanissa sijaitseva viihtyisä ja rennonoloinen Wijnbar diVino tunnetaan hyvästä viinilistasta ja iloisesta tunnelmasta.

Whisky Cafe L&BKorte Leidsedwarsstraat 82-84

Bubbles & WinesNes 37

Wester WijnfabriekPazzanistraat 10

Wijnbar diVinoBoomstraat 41A

Hyvän tunnelman baareja Amsterdamissa riittää. Jos unohdetaan erilaisiin juomavaihtoehtoihin erikoistuminen ja keskitytään itse tunnelmaan, trendikkäiden baarien kirjo on valtava. Hanneke´s Boom, joka on hieman piilossa, mutta aivan päärautatieaseman tuntumassa sijaitseva baari, on loistava valinta silloin, kun etsii letkeää ja viihtyisää tunnelmaa. Hanneke´s Boomin veden ääressä sijaitseva terassi on täydellinen spotti hellepäivän viettoon kun taas talvisin takkatuli lämmittää ja luo tunnelmaa sisällä.

Hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva urbaani ja industrial-tyylinen kaupunkibiitsi Roest on yksi kaupungin cooleimmista paikoista ja se on etenkin trendikkäiden paikallisten nuorten suosiossa. Roestiin pääsee kätevästi päärautatieasemalta bussilla 22 ja sinne saavutaan yleensä viettämään letkeää päivää ystävien seurassa. Toinen urbaani kaupunkibiitsi on Amsterdam Noordissa sijaitseva Pllek, joka tarjoaa panoraamanäkymät IJ-joelle. Vanhoista konteista ja kierrätysmateriaaleista rakennettu Pllek on loistava paikka, jos suunnitelmana on viettää rentoa päivää urbaanissa miljöössä. Pllekiin pääsee kätevästi päärautatieaseman takana lähtevien ilmaisten lauttojen kyydissä.

Keskustan laitamilla Q-Parkissa sijaitseva kesäspotti Waterkant on täydellinen lokaatio aurinkoiselle kesäpäivälle. Listalta voi tilata hollantilaisten pienpanimoiden oluita ja nälän yllättäessä vaikka hollantilaisia bitterballen –pyöryköitä. Sateen yllättäessä voi suunnata lähistöllä sijaitsevaan Foodhalleniin, joka on osa De Hallen –kulttuurikompleksia. Foodhallen on suosittu tapaamispaikka, jossa on drinkkibaari sekä useita ruokakojuja street food –tyyliin.

Mikäli liikkuu ydinkeskustan alueella, Hoppe on suosittu baari, jossa on aina hyvä tunnelma. Baarin suosion takia kannattaa kuitenkin varautua mahdolliseen tungokseen. Keskustassa sijaitseva graffitein kauttaaltaan koristeltu Café Hill Street Blues taas on oiva valinta, jos viihtyy underground-tyylisessä baarissa. Café Hill Street Blues sijaitsee turistien suosiman vanhankaupungin alueella, joten se lähistöltä löytyy myös useita muita baareja. Toinen keskustan alueen baarikeskittymä on Leidseplein ja kolmas on Renbrandplein.

De Pijpin alue ydinkeskustan ukopuolella taas on enemmän paikallisten suosiossa ja alue on myös suosittu illanviettopaikka. De Pijpiin kannattaakin siis suunnata baarikierrokselle, jos paikallinen meno viehättää. Alueen suosittuja baareja ovat esimerkiksi Café Flamingo, Pilsvogel ja Groene Vlinder.

Hanneke´s Boom – Dijksgracht 4

Café Roest Jacob Bontiusplaats 1

Pllektt. Neveritaweg 59

WaterkantMarnixstraat 246

FoodhallenBellamyplein 51

HoppeSpui 18–20

Café Hill Street BluesWarmoesstraat 52 A

Café FlamingoEerste van der Helststraat 37

PilsvogelGerard Douplein 14

Groene VlinderAlbert Cuypstraat 130

Jasmina Toivonen

Kommentit (0):